UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2017 15:05 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Optimizam Prlainovića pred Australiju

Andrija Prlainović, smiren, dobro raspoložen,a  opet oprezan pred mečeve koji medalju znače. Razgovaramo posle duela Australije i Brazila ali jedan od najboljih igrača sveta, šesti put učesnik Svetskog prvenstva nije imao nikakvu dilemu oko pobednika i pre meča:

- Australija je dosta ozbiljniji tim od ovakvog Brazila . Domaćin prošlih Olimpijskih igara je dosta promenio tim. Istina Australiji je lakše dati gol nego Soru a opet treba doći do gola . kaže Prlainović.

Tako je i bilo Australija je bila ubedljivo bolja.

U prošlosti znali su Australianci da prave velike probleme. London, Rio pa i Kazanj. Uvek ej bilo tesno a mnogi smatraju da su poslednja tri minuta utakmice na Igrama opredelile put Srbije do kraja.

- Bili smo u teškoj situaciji, Nerešeno. Koliko smo biili blizu proslaka nismo bili mnogo dalje od ispadanja. Tada smo prelomili i posle zna se…Jednostavno mora koncetracija da bude na najvišem nivou, da smatramo da igramo protiv najbolje ekipe na turniru. Četvrtfinale je opasna utakmica. Nema popravnog. Ako ispadneš sve dobro što si uradio do tada pada u vodu. Još ako se loše krene pitanje je ima li vremena da se izvadiš. Ipak, po dosadašnjim igrama u grupi imamo pravo na optimizam i da sve zavisi od nas.

Ostali parovi su po Prlainoviću podeljeni kada su prognoze u pitanju:

- Derbi je svakako duel Italije i Hrvatske. Pratio sam sve utakmice. Hrvati i Crnogorci bez problema do prvog mesta. Mađari i Italijani su odigrali najbolju utakmicu do sada. Mislim da smo u četvrtfinali Mađari i mi veliki favoriti.

Sve ekipe su promenile bar nekog igrača. Ima novih imena:

- Mi smo promenili najmanje, dvojicu. Rašović i Ubović su drugačiji od Gocića i Nikića ali su dugo u sistemu i lako su se prilagodili. Opravdano su tu. Hrvati su takođe malo menjali.

Prihvata činjenicu da su mnogi Srbiju već proglasili najvećim favoritom:

- Godinama je već tako i to smo zaslužili igrama i rezultatima. Malo je opterećenje ali čast da da te drugi smatraju za favorita. Mislim da smo najjači i ovaj put a vićeemo da li ćemo to da opravdamo. Normalno je da nas smatraju favoritima.

Do sada nije bilo uzbuđenja kada igra Srbija. Prlainović kaže:

- Nije ali obećavam da će ako stignemo do polufinala uzbuđenja biti.