UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2018 21:42 Starost: 6 yrs

Kategorija: Barcelona 2018, Reprezentacija

Srbija u finalu EP

VSS Marcel ter Bals

Srbija – Hrvatska 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 3.000. Sudije: Naumov (Rusija), Korizna (Poljska). Igrač više: Srbija 11 (5), Hrvatska 12 (3). Dva igrača više: Srbija 1 (1), Hrvatska 1 (0). Peterci: Hrvatska 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D.Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 1, Buljubašić, Vukićević 3, Bušlje 2, Lovre, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva. U sjajnoj utakmici pobedjen je najveći rival Hrvatska. Susret u kojem je naš tim dominirao od početka, izdržao i provokacije i neke čudne sudijske odluke. Sjajna odbrama tokom čitavog susreta, blistavi Ćuk u prvoj četvrtini pa onda Mandić. Nije bilo ni prosečnog, svi sjajni, borbeni, željni da pokažu da se igra u Srbiji još vrhunski vaterpolo

Odličan Miloš Ćuk je sa tri gola obeležio prvu četvrtinu. Igralo se na igrača više i Srbija je tu bila nepogrešiva. Stalno vođstvo dva puta sa dva gola razlike. Kod 2:2 Branislav Mitrović je zaustavio udarac Jokovića kada je rival ima dvojicu igrača više. Mandić i Ćuk su doneli 4:2, da bi Mitrović imao još jednu sjanu intervenciju. Smanjio je Vrlić da bi Ćuk 36 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat uzbudljive prve četvrtine. Imala je Hrvatska tajm aut, igrača više ali je srpski blok bio odličan.

Odmah se zakuvalo u drugoj četvrtini. Pošto se Srbija odbranila sa igračem manje Fatović je preko vode udario Filipovića što sudije nisu kaznile. Usledilo je obostrane isključenje Randjelovića i Vrlića a potom su crvene kartone dobili Ćuk i Fatović. Srbija je popustila sa igračem više ali je Mandić bio strelac za 6:3. Nikako rival nije uspevao da organizuje napad. Medjutim iznenadnim šutem Bušlje je smanjio na 6:4 a ponovo je njegov tim imao igrača više koji je Srbija uspešno odbranila.

Srpski napad se tražio posle velikog odmora. Nije bilo ni igrača više (samo jedan). Sa druge strane Hrvati su ih dobijali redom četiri puta i poslednji su preko Bušlja realizovali, Prethodno je Stefan Mitrović doneo tri gola prednosti. Za poslednji napad Savić je tražio tajm aut. Dobili smo igrača više, drugi put u četvrtini. Nije bilo rezultata iako su naši igrači reklamirali da je lopta prešla gol liniju.

Tucak je nastavio sa šou programom i posle jedne sudijske odluke dobio je crveni karton. Srbija je preko Prlainovića postigla gol sa igračem više. Nervoza je uhvatila hrvatsku klupu. U bazenu su krenuli sa igom na ivici incidenta. Naumov daje peterac Hrvatskoj koji Vukićević pretvara u 8:6 za Srbiju (5.36). Savić je 3,26 do kraja zatražio tajm aut sa igračem više, svestan da je to možda momenat da se sve reši. I Mandić kada su Hrvati već bili kompletni parabolom razbija Bijača 9:6 (3,04). Gol odličnog Vukićevića je bio samo za utehu. Srbija je u finalu četvrti put uzastopno. U subotu u 22.15 rival je pobednik duela Italija – Španija.

Miloš Ćuk:

- Kriterijum je bio čudan.  Mođda smo zaslužili samo isključenje. Srećom privikli smo se na sudjenje.Sve je dobro, u finalu smo.

Duško Pijetlović:

- Teška očekivano utakmica. Iste ekipe, ista škola. Bili smo skoncetrisaniji. Odbrana nas je dovela do finala. Čestitam i njima, sjajna su ekipa. Idemo dalje.

Dejan Savić:

- Ne pamtim ovakvu utakmicu. Iscrpljujuću. Videli ste veliku borbu. Potpuno smo svi pali u poslednjem delu. Vukli smo se po bazenu. Odlučio je igrač manje i odbrana. Sada da se oporavimo i spremimo za finale.

Viktor Rašović:

- Napeto, neizvesno, napto ali smo bili bolji rival i zasluženo pobedili.

Dušan Mandić:

- Presrećan sam kako smo ihgrali. Kontrolisali ceo meč. Znali smo šta nas čeka, da će biti mnogo isključenja na našoj strani, na centrima bez lopte. Odbrana nas je dovela do kraja. Čestitam ekipi Hrvatske, veliki otpor. Večeras smo bili bolji. Hoću da se odmorimo a ko je u finalu protiv nas nije bitno.

Nikola Jakšić:

- Nadali smo se ovakvom meču. Dali smo preko maksimuma. Prošle godine smo izgubili a a sada se revanširali. Prezadovoljan sam. Može i bolje ali to sada nije bitno. Idemo na još jedno finale i probaćemo da ga osvojimo.

Filip Filipović:

- Klinč od samog strarta. Znali smo šta nas čeka i kako da se ponašamo. Hvala Bogu lepo se završilo. Ako ja lažem za udarac preko vode snimak ne laže. U finalu smo, šta više da se kaže. Još korak.

Andrija Prlainović:

- Dugo smo čekali ovaj meč, od Rija. Mali broj grešaka, odbrana savršena. Dva gola su na kraju dali kada je sve bilo rešeno. Mogli smo i mi da damo još neki gol ali to uopšte nije važno.

Ministar Vanja Udovičić je grlio igrače:

- Velika, sjajna pobeda. Čestitam Dekiju i celoj ekipi. Za dva dana moramo da dokažemo svoj kvalitet i osvojimo četvrto zlato u nizu. Disciplina, požrtvovanje, kontrola igre protiv velikog rivala samo su dokaz kvaliteta srpskog tima.