UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.11.2023 21:16 Starost: 173 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA: Sjajno drugo poluvreme NBG i plasman medju osam najboljih

 

Novi Beograd je ubedljivo pobedio Brešu u petom kolu grupe Lige šampiona 13:5 (2:1, 2:2, 4:2, 5:0). Na taj način srpski šampion je obezbedio nastavak takmičenja u Ligi šampiona. U poslednjem kolu Novi Beograd će gostovati Sabadelju koji bi u slučaju pobede pretekao Gocićev tim ali u slučaju poraza bi morao da drugo mesto prepusti Breši koja igra sa slabom Steauom..

Strelci za Novi Beograd su bili: Filipović i Vlahopulos tri,Lukić, Drašović po dva, Radulović. Pijetlović, Granados po jedan, dok su golove za Brešu postigli: Rencuto Jodiće dva, Balzarini, Irving, Del Baso po jedan.

Tempo je u prvoj četvrtini odgovarao Breši koja je iz prvog napada povela iz peterca. Skrivio ga je Drašović a pogodio Rencuto-Jodiće. Dugo se potom igralo bez gola, Filipovića nije hteo šut, obe odbrane i golmani, posebno Dobožanov bili su sigurni. Golgeterski učinak Breše je ostao na jednom golu a u poslednjih 100 sekundi Granados iz peterca i Lukić lepim udarcem su preokrenuli rezultat.

Breša je u drugoj četvrtini imala nekoliko uzastopnih napada čiju su realizaciju sprečavali ili sjajni Dobožanov ili blok odbrane. Ipak Irving je uspeo da izjednači. Drašović je jakim udarcem prekinuo agoniju sa igračem više. Iz šeste prilike prvi gol. Na drugoj strani Breša je u tom momentu imala 7-0. Na poluvremenu je Novi Beograd zahvaljujući golu raspoloženog Lukića imao minimalnu prednost.

Krenulo se bez garda posle velikog odmora.Za nepun minut tri gola. Izjednačenje Breše preko Del Basa je majstorskim golom za 5:4 poništio velikan svetskog vaterpola Duško Pijetlović da bi u narednom napadu Jodiće postigao drugi gol. Potom Granados nije iskoristio peterac. Deset sekundi kasnije još jedan peterac za domaćina kojeg nije iskoristio Filipović. Pogodio je prečku.

Breša je imala psohološku prednost i zbog činjenice da je Granados morao van igre zbog tri isključenja.Ali u bazenu se razigrao i do kraja igrao samo razgoropadjeni Novi Beograd. Konačno je pogodio Filipović, zatim iz kontre majstorski Vlahopulos za 7:5. Igra Breše se raspala. Novi Beograd je zaradio još jedan peterac kojeg je Drašović pretvorio u 8:5. Za dva minuta tri gola koja su rešila pitanje pobednika. Do kraja Breša nije postojala, domaćin se pitao za sve a kao i u prvom susretu tok igre su diktirali Filipović i Vlahopulos.

Filipović se potpuno razigrao, u poslednjem delu postigao brzo još dva gola. Radulović i Vlahopulos dva puta  su nastavili goleadu. Serija 8:0 je potpuno pokvarila utisak o igri Breše koja punih 13 minuta nije postigla pogodak. Domaćin je stigao,kao i u prvom susretu do ubedljive pobede. Sve je na kraju bilo kako treba osim igrača više 11-3. Dobožanov je briljirao, sa 16 odbrana je bio najjači utisak, igrač manje perfektan. To budjenje Novog Beograda od sredine treće četvrtine je pokazatelj koliko ovaj tim može.