UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.03.2015 17:18 Starost: 9 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Svetska liga, Srbija - Nemačka 14:8 ( 3:3, 4:2, 3:1, 4:2)

Srbija - Nemačka 14:8 (3:3, 4:2,3:1, 4:2)

Bazen SC Park. Gledalaca 800. Sudije;Alban (Fancuska), Adžić (Crna Gora).Igrač više: Srbija 5 (2), Nemačka 7 (1). Peterci: Srbija 1 (0)

SRBIJA: Mitrović, Mandić 2, Manojlović, Ranđelović, Subotić 1, Jakšić 1, Drašović, V.Rašović 1,Ubović, Filipović 5, Vuksanović, S.Rašović 4, Živojinović. Selektor:Savić.

NEMAČKA: Kong, Bukovski 1, Van der Boš, Ril 2, Bolović 1, Šlanšted, Kalberg, Šuler , Glaser 2, Ojler, Obšernikat, Ejdner 2, Gec. Trener:Trust

Pred punim tribinama u bazenu SC Park u Kragujevcu je odigran duel Srbije i Nemačke, možda i odlučujući za plasman na završni turnir Svetske lige. Srbija sa podmladjenim sastavom i Nemačka takodje sa dosta novih igrača.Na kraju zaslužen i ubedljiv trijumf Savićeve ekipe.

U prvoj četvrtini Srbija je vodila 3:1 golovima braće Rašović i Filipovića. Medjutim Nemci su sa dva pogotka anulirali prednost. Posle tajm auta u finišu četvrtine Mandič je izborio peterac ali Filipović nije uspeo da ge pretvori u gol za vodjstvo.Taj gol kao da je razljutio kapitena reprezentacije Srbije.U drugom minutu druge četvrtine je postigao dva gola. Prvi ,parabolom,popularnom "madjaricom" a kod drugog je "ukrao" loptu i sam u kontri postigao pogodak. Posle toga je parabola bila specijalitet Strahinje Rašovića . Nemci su smanjili na 6:4 da bi Subotić iskoristio prvu priliku sa igračem više i vodjstvo 7:4 3,23 do velikog odmora.Glazer je postigao drugi gol za Nemce u ovom delu a Strahinja Rašović u finišu nije iskoristio igrača više.

Nije bilo mnogo kvaliteta  u trećem delu. Srbija je imala kontrolu rezultata, igra je bila bolja od nemačke. Filipovič je nastavio da rešeta, prdružio mu se Mandič i Nemci su shvatili da iznenadjenja neče biti. 

U poslednjoj četvrtini Mitroviča je na golu zamenio Živojinović. Ril je smanjio na 10:7. Dobili su gosti zatim igrača više ali nije bilo udarca. Usledila je srpska završna serija. Sjajna akcija Randjelovića i Strahinje Rašovića u narednom napadu 11:7. Mandić je još jednom iz daljine "probio "Konga na sredini poslednjeg dela.Igrača više u gol pretvara Jakšić, Nemci su potpuno pali. Strahinja Rašović je stavio tačku 15 sekundi pre kraja za srpske strelce a Ejdner je smanji na konalnih 14:8

Kako je Rusija dobila Španiju 9:8 našoj reprezentaciji iostaje da overi prvo mesto u Kruševcu 14. aprila. Rusima je potrebna pobeda od najmanje devet goova razlike ali u tako nešto je teško poverovati.