UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.05.2024 20:44 Starost: 31 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA, poraz Novog Beograda, sa Fradijem u polufinalu F4

U derbiju kola uzbuđenja nije bilo. Pro Reko je ubedljivo pobedio Novi Beograd 15:7 (3:2, 5:2, 4:1, 3:2). Tako su poznati parovi polufinala fajnal fora na Malti. Novi Beograd će 5.juna igrati protiv Ferencvaroša dok će Pro Reko odmeriti snage sa Olimpijakosom. Dva dana kasnije igraće se za prvo odnosno treće mesto.

Novi Beograd se držao do sredine druge četvrtine. Obe ekipe su se mučile da iz čiste igre pogode gol. Oslanjali su se na igrača više. Jakšić je smanjio na 5:4 i to je bio poslednji trzaj gostiju. Proradio je napad domaćina koji je do kraja četvrtine tri puta savladao Dobožanova za velikih 8:4.

Prava igra odbrane Reka se videla posle velikog odmora. Del Lungo je bio nesavladiv, blokovi su radili posao a Novi Beograd, posebno Ćuk je mogao da proklinje stative. Samo je Perković iskoristio igrača više. Kod 10:4 za protivnika Gociću tajm aut nije pomogao. Domaćin je predvođen Kanelom bio potpuno razigran.

U poslednjoj četvrtini Skumpakis i Vlahopulos su iz igre pogodili, smanjili na 12:7 ali je tada domaćin zadao završni udarac sa tri lopte u mreži ovoga puta De Mikelisa. Reko je imao odličnog igrača više 12-8, šut 25-15, Novi Beograd 14-5 i šut 23-7.

Pro Reko: Del Lungo, Di Fulvio, Zalanki 2, Kanela 5, Janger 1, Rosi, Prešuti 1, Ečenike 1, Kondemi 2, Kakaris, Grata 2, Halok 1, Negri. Trener Sukno.
Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 3, Ćuk, Pijetlović, Drašović, Jakšić 1, Perković 1, Filipović, Vlahopulos 1, De Mikelis. Trener Gocić.