UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.07.2021 18:37 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP kadeta (15), poraz od Španije u četvrtfinalu

F.Moreno

Srbija je ispala iz igre za medalju. Poraz od Španije 9:8 ( 3:2, 1:2, 3:3, 2:1)  uputio je na razigravanje od petog do osmog mesta. Prvi rival u subotu će biti poraženi iz susreta Rusija – Hrvatska.

Srbija je koristila igrača  više u prvoj četrtini i, preko Đokanovića i Rankovića držala rezultat. Međutim Španci su postigli tri gola iz igre za minimalac u prvoj četvrtini. Dugo nije bilo gola u drugoj, Španci su posle izjednačenja Bodiroge poveli 4:3 iz peterca.Upisao se drugim golom Đokanović za remi pred drugo poluvreme.

Odlični Bošković je peti put izjednačio ,Ranković je bio “krivac” za šesto izjednačenje i onda u poslednja dva minuta trećeg dela naš tim nije realizovao prvi ali Bošković jeste drugi peterac za prvo vođstvo 7:6.Međutim ,tri sekunde pre kraja izjednačio je Granados.

Tajm-aut Anastasijevića pet momita pre kraja, sa igračem više nije rezultirao. Bodiroga je  2,43 do kraja skrivio peterac  i Španci su to relaizovali. Posle isključenja Dimića, rival je “pobegao” na 9:7 i tu je bilo sve gotovo. Stajić je 20 sekundi pre kraja samo ublažio poraz.

Srbija je igrala u sastavu: Savić, Novaković, Dimić, Krdžalin, Stajić 1, Ranković 2, Bodiroga 1, Gladović, Blažević, Bošković 2, Krstić, Đokanović 2, Slijepčević. Savezni trener: Anastasijević.