UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.09.2021 13:32 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP (2004) juniori Srbije u polufinalu

Srpski vaterpolisti su se na Malti plasirali u polufinale Evropskog prvenstva za generaciju 2004. Teže nego što se očekivalo pobeđen je borbeni, fizički odlično pripremljeni sastav Holandije 11:10 (1:1, 1:2, 4:2, 5:5).

Rival je bolje počeo. Poluvreme je završio minimalnom prednošću 3:2 koju je uvećao Vorvelt. Posle dobijenog igrača više, trener Korolija je zatražio tajm aut i to je rezultiralo plodom. Mušikić, Stanić i Urošević su za 2,5 minuta preokrenuli rezultat. Posle izjednačenja Vuterska pred poslednji odmor je pogodio raspoloženi Mušikić.

Poslednjih osam minuta su bili vatromet golova. Holandija je dva puta uspela da izjednači. Kovačević i Dimitrijević su sredinom četvrtine prvi put stvorili prednost od dva gola. Uporni vaterpolisti rivala su se približavali ali su Kojić za 10:8 i Božović 55 sekundi pre kraja za 11:9 čuvali prednost. Vuters je postavio konačan rezultat kada je do završetka ostalo dvadesetak sekundi i to je bilo sve. Srbija je sačuvala loptu, pobedu i plasman u polufinale.

Rival će biti pobednik duela Hrvatska – Mađarska.

SRBIJA: Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 3, Kojić 1, Anđelić, Božović 1, Urošević 2, Kovačević 2, Brešćanski, Stanić, Fuštić 1, Virijević. Savezni trener: Korolija.