UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.08.2021 16:15 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Generacija 2001 za SP u Pragu

Foto: KVK Radnicki

 

Srpski vaterpolosti. Generacija 2001, u subotu će u Pragu startovati na Svetskom prvenstvu. Takmičenje je trebalo da se održi u Argentini ali je iz korona razloga prebačeno u glavni grad Češke.

Srpska selekcija u junu počela pripreme, igrala je na turniru Srbija 2021 i u konkurenciji Španije, Francuske i seniorske naše reprezentacije ostavila vrlo dobar utisak.

- Duge su bile pripreme, morali smo dosta da radimo. Teško je pred takmičenje bilo šta da se prognozira. Rezultat jeste bitan ali je važno da vidimo i koliko ima kvaliteta u ovoj ekipi – kaže savezni trener Uroš Stevanović.

U Kuvajtu, pre dve godine, Srbija je kao najprijatnije iznenađenje prvenstva osvojila drugo mesto, pošto je u finalu poražena od Grčke.

U Pragu će 18 selekcija biti podeljeno u četiri grupe. U „B“ grupi pored Srbije su SAD, Slovačka, Španija i Češka. Za očekivati je da će se Srbija sa Španijom boriti za prvo mesto.

U „A“ grupi su:Uzbekistan, Rusija, Hrvatska, Argentina i Italija.

U „C“ grupi su:Nemačka, Egipat, Brazil i Mađarska.

U „D“ grupi su: Južna Afrika, Crna Gora, Grčka i Kazahstan

 Ukoliko bude prva Srbija će u četvrtfinalu igrati sa drugim iz A ili trećim iz D grupe a ako bude druga u osmini finala će sdmeriti snage sa trećim iz C grupe

U subotu Srbija startuje utakmicom sa domaćinom prvenstva Češkom u 13.30. Dan kasnije protivnik je Španija u 10.30. Sledi slobodan dan pa duel 31.avgusta sa SAD u 16.30 i dan kasnije u 20 sa Slovačkom.

Uroš Stevanović je poveo sledeći sastav: Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Crvena zvezda), Miloš Popadić (Nais).

To je sastav a pošli su Jovan Tanasijević (Radnički) i Nikola Bućan (Partizan) koji su u sistemu mogućeg igranja zbog kovida.