UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.07.2024 01:11 Starost: 4 days

Kategorija: Mladje kategorije

SP (U18) Srbija u finalu !

Odličnom igrom srpski vaterpolisti Srbije su se u Buenos Ajresu plasirali u finale svetskog prvenstva za igrače do 18 godina. U polufinalu su se savladali Crnu Goru 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4) U finalu će igrati sa Mađarskom koja je pobedila Italiju 18:15. Utakmica počinje u sredu u 1.30. Veliki uspeh za srpsku selekciju.

Srpski talenti su sjajno počeli susret. Nisu znali za promašaj, sredinom druge četvrtine su vodili 8:0 a da su pri tome šest pogodaka postigli sa igračem više. Tek u 11. minutu je Janović postigao prvi gol za Crnu Goru. U toj četvrtini Gladović nije realizovao peterac a Gojković je bio strelac drugog gola za Crnu Goru.

U trećem delu je Srbija slabo odigrala. Istina, preko Bodiroge iz kontre je povećala prednost na 9:5. Međutim usledila su tri gola rivala za nepunih 80 sekundi. Moglo je da bude i gore da je Janović iskoristio peterac četiri sekunde pre poslednjeg odmora. Uporni Crnogorci se nisu predavali. Posle 0:8 sredinom druge četvrtine, stigli su golom sjajnog Gojkovića na 6:9 u trećem minutu poslednjeg dela. Seriju je zaustavio Čonkić, zaim je Gladović povosio na 11:6 4,20 do kraja. Tu više nije bilo dileme. Srbija je obezbedila medalju.

Srbija: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 3, Tomić 1, Kojić 1, Gladović 2, Canepa 1, Đokanović 1, Adamović, Krstić 2, Lazić, Savić, Čonkić 1. Selektor:Saković.

Crna Gora: Vukašinović, Matijašević, Marković 1, Milinić, Roganović, Stupar, Janović 2, Petrović, Perov, Gojković 6, D.Pejović, M. Pejović, Samardžić.Selektor: Mirović