UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.07.2024 18:21 Starost: 1 day

Kategorija: Mladje kategorije

Srpski vaterpolisti do 18 godina stigli u Beograd

Dočekani u Beogradu aplauzima roditelja i prijatelja, vaterpolosti srpske selekcije do 18 godina, zvanično drugi na svetu,osetili su čar atmosfere koja prati sportiste posle dobro urađenog posla.

Buenos Ajres je arhiviran. Još neki dan će se analizirati svetsko srebro i posle toga rad u klubovima. Možda već od ponedeljka.

Savezni trener Miloš Saković je rekao:

- Još se sležu utisci. Ne možemo da budemo nezadovoljni. Gorak je ukus kada se izgubi finale na ovaj način. Mađare smo pobedili u grupi ali je za nas ipak bilo teško da takvu ekipu pobedimo dva puta na turniru. Momci su dali sve od sebe. U finalu je bilo inidividualnih grešaka. Imamo potencijal ali treba da nastavimo da radimo, da budemo uporni. Biće još olimpijskih šampiona, da li iz ove generacije ili neke druge videćemo. Daću izveštaj predsedniku stručnog saveta, selektor sve nadzire. Luka Gladović je već deo seniorske ekipe, ima tu igrača ali ima i vremena.

Kapiten reprezentacije Luka Gladović le posle finala pohvalio drugare na borbenosti.

- Sredili  smo utiske. Ovo je veliki uspeh, to je zajedničko mišljenje. Čitav turnir smo odigrali dobro, po principu svi za jednog jedan za sve. Imali smo pad koncetracije u finalu ali to može i mora da se popravi. Verujem da će se to videti u budućnosti. Sve će doći na svoje, u to sam siguran. Sjajno funkcionišemo kao ekipa, družimo smo, stalno smo zajedno i to mnogo znači.

Za najboljeg igrača svetskog prvenstva je proglašen centar Partizana Strahinja Krstić ujedno i najbolji strelac Srbije sa 20 golova.

- Ne bih, kao centar, mogao bez pomoći saigrača i trenera, Oni su najvažniji od prvog do poslednjeg i najzaslužniji su za ovo priznanje. Žao mi je poraza u finalu. Kod 8:7 tri minuta nismo postigli gol i to je odlučilo. Da smo uspeli siguran sam da bi dobili  utakmicu. Nije htela lopta da uđe u gol, siguran sam da će sledeći put biti drugačije .

Mađarska je prva, Srbija druga, treća je Crna Gora. Pre dve godine su Mađari bili takodje ispred Srbije.