UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.01.2010 21:15 Starost: 14 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Velika pobeda Partizana

Partizan - Olimpijakos 8:3 (1:1, 4:0, 1:1, 2:1)

Bazen Banjica. Gledalaca 1500. Sudije: Tkačenko (Rusija), Rodrigez (Š panija). Igrač više: Partizan Rajfajzen 9 (4), Olimpijakos 11 (2).
PARTIZAN RAJFAJZEN: Soro, Mirković, Rač‘en 1, Korolija, Aleksić 1, Pijetlović 2, Prlainović 1, Gocić 1, Avramović , Mitrović 2, Vujasinović, Gak, Ćuk. Trener:Milanović.
OLIMPIJAKOS: Deligianis, Milonakis, Delakas, čŒaziteodoru 1, Teodoropulos, H.Afrudakis, Doskas 1, J.Afrudakis, Komadina, Vlontakis, Š izas 1, Fundulis. Trener:Pateros.

Partizan je pobedom protiv Olimpijakosa 8:3 i definitivno širom otvorio vrata četvrtfinala Evrolige. U odličpnoj atmosferi pune Banjice Beogradjani su odradili odličan posao. Sjajna odbrana je bila nerešiv problem za Grke a napad dobar koliko je trebalo da bi se ostvarila ubedljiva pobeda.
Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj su Grci zatvorili centre Partizana u drugih osam minuta domaćin se razleteo.Za 150 sekundi tri lopte u mreži Deligianisa, do kraja tog dela još jedna i pitanje pobednika je bilo rešeno.Sve do kraja bilo je rutinsko odradjivanje posla.Partizan je imao odličan trening sa igračem manje i odradio ga besprekorno. Samo dva primljena gola iz 11 prilika.

- Prezadovoljan sam mada je vidljivo da nismo u stanju u kojem smo bili pred Novu godinu iz raznih razloga. Zahvaljujem se navijačima koji su prvi put ove sezone napravili atmosferu kakva treba uvek da bude.Zahvalio bih se igračima koji su dali maksimum u ovom trenutku. Igrali smo bez drugog golmana jer sam želeo da ih imam što više na raspolaganju kada je odbrana u pitanju.U nastavku ćemo da radimo na kontrama, saradnji bekova i centara a imamo i još novih akcija za odbranu - rekao je trener Igor Milanović.

- Videlo se da Grci nisu fizički spremni i u drugoj četvrtini smo dodali gas i rešili utakmicu.Posle toga smo malo spustili loptu i rutinski završili posao - komentar je golmana Slobodana Sora.

- Naša najbolja utakmica u sezoni. Primili smo od vrhunske ekipe samo tri gola, samo jedan iz pozicione igre. To je sjajno, Soro je ponovo bio izvanredan. čŒestitam igračima i ako nastavimo ovako možemo daleko da doguramo - rekao je Andrija Prlainović.

U ovoj grupi Budva je pobedila u Budimpešti Honved 10:6. Partizan ima 9 bodova, Olimpijakos, Budva i Honved po tri. U sledećem kolu 3.februara Partizan će biti gost večerašnjeg protivnika.

a