UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.05.2010 17:59 Starost: 14 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Partizan - Jug 16:15 (4:2, 2:3, 3:2,1:3, - 1:0, 0:1, -5:4)

Partizan je posle izvodjenja peteraca uspeo da osvoji treće mesto na fajnal foru. Potpuno zasluženo jer Jug ni jednog trenutka nije bio u vodjstvu.

 U Napulju je počeo susret za treće mesto na fajnal foru izmedju Partizana i Juga.U prvoj četvrtini naš šampion je delovao daleko ubedljivije i zasluženo vodi 4:2. Dubrovčani su oba gola postigli iz peteraca. Strelci za Partizan su bili Mitrović 2, Gocić i Pijetlović. Naš tim je imao pet puta igrača više i postigao tri gola.Na drugoj strani Dubrovčani osim dva četverca imali su i dva puta igrača više bez realizacije.

U drugoj četvrtini Partizan je uspevao da sačuva prednost ali je protivnički tim taj deo dobio 3:2. Obradović je smanjio na 4:3, Radjen vratio plus dva kao i Vujasinović posle gola Vranješa.Ipak Joković lepim pogotkom najavljuje uzbudjenja u drugom poluvremenu.

Zanimljivo je da je u prve dve četvrtine Partizan imao osam puta igraač više - pet golova a Jug pet puta uz dva gola i dva realizovana četverca. Sude Fernandez i kaputi koji je zamenio slabog arbitra iz Azerbejdžana Koganova krivca za eliminaciju Juga u polufinalu protiv Primorca.

Partizan je znalački čuvao prednost i u trećem delu. Jug je dva puta uspevao da smanji na jedan gol ali se na poslednji odmor ipak otišlo sa dva pogotka prednosti za crno-bele. Pijetlović, Prlainović i Mitrović su bili strelci. Partizan ima igrača više 11-7, Jug 9-3. Dubrovčani su sedmi gol postigli kada su imali dvojicu igrača više u bazenu.

U poslednjoj četvrtini Jug je bio bolji. Joković je smanjio na 9:8, Prlainović povosio na 10:8 a onda golovi Jokovića i Boškovića za produžetak. Partizan igrač više 15-8, Jug 14-6 i dva realizovana četverca.

U prvom produžetku Korolija donosi prednost sa igračem više 11:10.Sa tim rezultatom se ušlo u drugi produžetak. Jug je propustio dva puta igrača više, partizan svoju jedinu šansu iskoristio. Ukupno 32 isključenja i dva peterca.

Igrača više koristi u prvom napadu Obradović za 11:11.Partizan zatim propušta priliku da sa igračem više dovode Partizan u vodjstvo.Partizan uspeva da osvoji loptu posle koje Igor Milanović traži i posle nekoliko sekundi dobija tajm aut. Partizan ponovo dobija igrača više i Pijetlović ne pogadja i 49 sekundi pre kraja Jug kreće u napad.Fatović traži tajm aut.

Soro brani i Partizan ima 20 sekundi za poslednji napad. Sporo ide i Vićan brani.Ostaje nerečeno i slede peterci. Na kraju igrač više: Partizan 18 - 9, Jug 17- 7 i dva realizovana peterca.

PETERCI

11:12 Bošković                  12:12 Prlainović

12:12 Joković brani Soro    13:12   Gak

13:13   Sukno                    14:13 Pijetlović

14:14  Dobud                    15:14  Ćuk

15:15 Sukno                      16:15  Korolija