UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.10.2009 14:03 Starost: 15 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Sjajan uspeh Vojvodine

Vojvodina - Vuljagmeni 11:8 (1:2, 4:3, 4:2, 2:1)

 Bazen Vuljagmenija, gledalaca: 100, sudije: Š tampalija (Hrvatska) i Filiksas (Turska). Isključenja: Vojvodina 11, Vuljagmeni 8.
VOJVODINA: Marinković, Marić, Basara, Vuksanović 1, Vasić, Vapenski 1, Kalinić, Ovuka, Randjić 3, Kovačević 2, Filipović, Vukićević 4, Jerković.
VULJAGMENI: Calkanis, Anastasijadis 2, Miteludis, Bejli 3, Elmisijan, Gunas 3, Blanis, Kuruncos, Haxigulas, Kulierakis, Dermicakis, Vlasopulos, Sezles.

Vaterpolisti Vojvodine ostvarili su najveći uspeh u istoriji na medjunarodnoj sceni. Pobedom protiv domaćona kvalifikacionog turnira Vuljagmenija izborili su plasman u Evroligu, pridružili se Partizanu i tako omogućili da Srbija prvi puit ima svoja dva kluba u najvećem takmičenju.

Susret sa Grcima je bio zanimljiv ali su kvalitet i veća želja presudili. Vojvodina je uspela da stigne prednost domaćina i da na veliki odmor ode sa nerešenim rezulatom. Sve je bilo rešeno u trećem delu kada je tim iz Novog Sada napravio lepu seriju i obezbedio prednost koja je za domaćine bila nedostižna.

Žreb za Evroligu biće u Zagrebu 15.novembra.