UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.02.2013 18:56 Starost: 11 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

EVROPA KUP:Radnički u finalu !

Vaterpolosti Radničkog ispunili su cilj i plasirali se u finale Evropa kupa. Posle pobede u Kragujevcu 9:6, večeras su i u Debrecinu bili bolji i savladali istoimeni sastav. U prvoj četvrtini domaćin je vodio 3:1 zahvaljujući odličnoj igri Tamaša Varge i Djordjetija.

U drugih osam minuta potpuno druga slika. Ovaj deo igre naš tim je dobio 5:1.Za samo tri minuta Gak, Filipović i Burić su preokrenuli rezultat. Madjari su uspeli da izjednače na 4:4 da bi Radnički golovima Gaka dva i Filipovića stekao veliku prednost 7:4.

Usledilo je opuštanje pošto je prednost bila velika, ukupno šest golova računajući i prvi susret. Domaćin je uspeo da smanji na 7:6. Za samo 30 sekundi raspoloženi Burić postiže još dva pogotka.Do kraja trećeg dela pogodak Kalaja .Ovaj deo igre završen je 3:3.

U posledjoj četvrtini Kragujevčani su održavali prednost.U strelce su se još upisali Djordje Filipović, Udovičić. Na 1,49 do kraja Debrecin je uspeo da smanji na 11:10 da bi sekund pre kraja Zloković stavio tačku na pobedu 12:10 (1:3, 5:1, 3:3, 3:3). Burić 4, Gak 3, F.Filipović 2, Udovičić, Dj.Filipović i Zloković su bili strelci.

U finalu Radnički će igrati protiv pobednika duela Savona - Florencija.Prvi meč u gostima Florencija je dobila 8:6.