UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.05.2010 18:15 Starost: 14 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Reko u finalu 8:7!

Partizan nije uspeo da se plasira u finale. Iako je naš tim vodio 4:0 Pro Reko je zahvaljujući sjajnom Filipoviću uspeo da u produžetku pobedi 8:7.U subotu u 18 Partizan će igrati protiv Juga koji je 11:10 poražen od Primorca.

 U prvoj četvrtini Partizan je potpuno nadigrao Pro Reko i zasluženo vodi 2:0 golovima Vujasinovića i Korolije. Odbrana Partizana je igrala izvanredno, domaćin nije uspeo ništa da uradi.

Početkom druge četvrtine Vujasinović još jednom sa igračem više biva precizan i to je 3:0 za Partizan. Pro Reko je četiri puta imao igrača više i nije postigao ni jedan gol.U kontri na dva metra Duško Pijetlović ostaje sam i daje gol za 4:0. Tek iz petog pokusaja sa igračem više Pro Reko postiže prvi gol za Pro Reko. Domaćin zatim dobija još dva puta igrača više ali bez rezultata. Ipak Filipović iz pozicionog napada smanjuje na 4:2. Partizan već ima sedam isključenja.Uz propuštena dva igrača više Partizan ima poslednji napad i ponovo brojčanu prednost.U 11 sekundi Vujasinović postiže gol koji se iz nepoznatog razloga poništava. Sudijsko navlačanje lagano za Pro Reko koji u minusu od dva gola ima sjajajn rezultat prema prikazanoj igri.

U prve dve četvrtine Partizan je imao igrača više 5-2, Pro Reko 7-1.

Dugo je Partizan bez gola. Filipović iz peterca smanjuje na 4:3 da bi tek tada Prlainović sa igračem više postigao gol za 5:3. Reko ima igrača više ali prečka je na strani Slobodana Sora.Do kraja treće gela oba tima po jendom pogadjaju prečku i Partizan na poslednji odmor odlazi sa dva gola viška 5:3 (2:0, 2:2, 1:1).

U poslednjih osam minuta dominacija Italijana. Madaraš i Filipović postižu golove za 5:5 a onda Kašaš 61 sekundu pre kraja lobom donosi prednost Reku 6:5. U poslednjem napadu Partizan dobija igrača više i 11 sekundi pre kraja šutem iz očaja Vujasinović trećim golom obezbedjuje produžetak.

U prva dva napada Reko postiže golove Filipović i Kašaš a nadu 40 sekundi pre kraja tog dela igre vraća Nikola Radjen.U drugi produžetak Reko ulazi prvi put sa prednošću 8:7. Ostala su još tri minuta.

U tom periodu ništa se nije promenilo. Partizan je imao ponovo šansu u finišu sa igračem više ali je udarac Mitrovića odbranio Tempesti. Reko je do kraja sačuvao loptu i plasirao se u finale.