UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.11.2009 15:34 Starost: 15 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Start Partizana i Voše u Evro ligi

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena i Vojvodine ovog vikenda igraju utakmice prvog kola u svojim grupama Evro lige. Partizan je u subotu od 18 časova gost Budve dok Vojvodina u nedelju u 19 dočekuje najtrofejniji klub na svetu zagrebačku Mladost.

Partizan je danas pre podne stigao u Budvu i odmah održao trening. Crno-beli su umereni optimsiti i u prvi plan ističu činjenicu da pobeda mnogo znači ali da eventualni neuspeh ne mora da ostavi teške posledice.

- Osećam optimizam kod igrača. Ako odradimo dogovoreno, sačuvamo odličnu atmosferu u igri možemo da se nadamo uspehu. Ovo je tek početak, ima dosta da se igra tako da ne treba da vršimo veliki pritisak na igrače - kaže trener Partizana Igor Milanović.

Vojvodina debituje u ovakvoj konkurenciji. Mladost je protivnik za respekt ali trener Dejan Stanojević insistira da ekipa udje u utakmicu bez straha. Sa pravim angažmanom sigurno je da će favoritu iz Zagreba biti teško da stigne do trijumfa.

- Pritisak postoji ali onaj pozitivan. Ne treba da trošimo reči o Mladosti koja je nedavno savladala i Jadran u gostima. dakle gledamo samo sebe, svoju igru i ako odigramo kako znamo bićemo zadovoljni. Ova ekipa nije iskusna u ovomk rangu ali je već odigrala nekoliko jakih utakmica tako da jedva čekamo meč.

U ovom kolu Dejan Perišić će biti dva puta delegat u Mač‘arskoj dok će Nikola Njegovan deliti pravdu Sintez - Eger u Kazanju.