UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.05.2013 12:48 Starost: 11 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Polufinale 2: Crvena zvezda - Atletik Barseloneta 9:5 (2:2, 2:0, 3:3, 2:0)

Sudije: Boris Margeta (SLO), Mark Koganov (AZE). Gledalaca 3500.

Crvena zvezda: Denis Šefik, Strahinja Rašović 3, Nikola Radjen, Petar Ivošević, Mihajlo Milićević, Duško Pijetlović 2, Marko Avramović, Viktor Rašović, Sava Randjelović 1, Boris Vapenski 1, Andrija Prlainović (cap) 2, Nenad Stojčić, Marko Draksimović.

Trener: Dejan Savić

Atletik Barseloneta: Daniel Lopez - Pinedo, Josip Vrlić 2, David Martin (cap), Balaž Širanji, Džošua Montpeat, Mark Minguell 2, Mark Roka, Francisko Fernandez, Entoni Martin, Felipe Perone, Ruben de Lera 1, Marko Petković, Mario Ljoret.

Trener: Santiago Fernadez

Prvi put u istoriji Crvena zvezda je u finalu Lige šampiona. U sjajnoj atmosferi pred 3500 gledalaca Beogradjani su savladali Barselonetu i sutra uveče će se protiv Juga boriti za treći trofej u sezoni.

Izuzetno zanimljiva utakmica. Zvezda je do poslednjeg minuta prve četvrtine vodila 2:0 ali je španski sastav uspeo da izjednači. Repriza u drugoj četvrtini ali u drugoj mreži. Pijetlović i Prlainović najavjuju slavlje svog tima. Puno golova u trećem delu. Mingel je bio dva puta precizan ali je posle gola Pijetlovića dva puta blistao Strahinja Rašović. Odolela je Zvezda španskim napadima zahvaljujući odličnom Šefiku.

U trećem minutu poslednje četvrtine majstorija Vapenskog i parabola posle dribnlinga za 8:5 i slavlje je moglo da počne. Do kraja se i Randjelović upisao u golgetere Najveća pobeda u istoriji Crvene zvezde a sutra uveče je prilika da se  stigne i i do najvažnijeg trofeja.