UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.04.2013 18:42 Starost: 11 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Zvezda na fajnal foru

Crvena zvezda se plasirala na fajnal for koji će biti odigran u Beogradu 31.maja i 1.juna. U revanp susretu posle pobede u Segedinu 7:5 crveno-beli su poraženi na Tašmajdanu 11:10 (3:1, 2:5, 2:2, 4:2)-Ipak, i taj poraz je bio dovoljan za istorijski uspeh beogradskog tima.

Počelo je loše. Iskusni Seged je umirio tribine Tašmajdana, vodio 3:1 posle prve četvrtine. Dodatni problem je bilo iskljućenje Radjena u četvrtom minutu bez sa pravom zamene. Seged je sredinom drugog dela vodio 5:3 a zatim je Prlainović poveo ekipu u preokret. Sve je išlo kako treba do druge polovine trećeg nastavka. Zvezda je imala 7:5. Madjari su zaigrali na sve ili ništa i u kratkom roku uspeli su da izjednače na 7:7. Mir je vratio Vapenski golom četiri sekunde pre odlaska na poslednji odmor.

Nije to zaustaviilo Seged. Odmah je usledilo izjednačenje a posle toga je stigao i preokret. Gost je vodio 10:9 da bi Strahinja Rašović 2,18 do kraja postigao gol koji je Zvezdu odveo dalje. Istina tim Balaža Vincea je 40 sekundi pre kraja poveo ali je Zvezda čuvala loptu do samog finiša.

Prlainović je blistao sa 4 gola, po 2 su postigli Pijetlović i S.Rašović a po 1 Vapenski i V.Rašović.