UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.05.2013 14:31 Starost: 11 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Konferencija za medije povodom fajnal - fora

U Hotelu M održana je zvanična konferencija za medije kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Evropske federacije (LEN), Vaterpolo saveza Srbije (VSS) i treneri ekipa učesnika.

Brojnim medijima se prvo obratio član LEN Biroa Fernando Karpena:

- Želim prvo da se zahvalim domaćinu na velikom trudu i organizaciji takmičenja. Beograd je veliki sportski grad, vaterpolo ima važan status. Siguran sam da ćemo gledati vrhunske utakmice, u odličnoj orgaizaciji i pred tribinama ispunjenim do poslednjeg mesta.

U ime domaćina, generalni sekretar VSS Marko Stefanović je istakao:

- U Beogradu su svi oni koji vode računa o vaterpolu, imamo sjajan momenat za veliki događaj. Svima želim iskrenu dobrodošlicu u prestonicu vaterpola, gledaćemo najbolje ekipe na svetu. Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Ivici Dačiću, Ministarstvu  omladine i sporta i Sportskom savezu koji su nam pomogli da organizacija bud na najvišem nivou.

Aleksandar Šoštar se medijima obratio u funkciji člana  LEN Biroa:

- Dugo smo ovo priželjkivali, i dobili smo organizaciju baš kada dva domaća tima igraju u završnici. To se nije nikada dogodilo. Partizan i Crvena zvezda su zasluženo na ovom mestu baš kao i Jug i Barseloneta. To su u ovom trenutku najkvalitetnije ekipe.Zahvalan sam organizatorima na uloženom trudu, svi zaslužuju pohvale. Zahvalan sam sa druge strane i LEN na poverenju. Siguran sam da ćemo kao i mnogo puta do sada biti na vrhunskom nivou kao domaćini. Bez pomoći Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije ne bi mogli da budemo uspešni organizatori. Još a nas vreme posluži pa da uživamo u vrhunskom vaterpolu.

Djani Lonci je bio kratak:

- Ovo je pravi super finale. Gledaćemo najbolje timove na svetu a posle ovakvog turnira siguran sad da će se pojaviti kvalitet u timovima i organizaciji van Evrope.

Marko Biri koji je nekoliko dana neposredno uključen u organizaciju je zadovoljno istakao:

- Fajnal for je bitna završnica važne godine za vaterpolo klubove. Promenili smo sistem takmičenja, klubovi su nam najvažniji. U Srbiji se voli vaterpolo. Interesovanje je eliko oko 100 novinara, 11 tv ekipa, 10 radio stanica. Očekujem da će se preko LEN mečevi gledati i u SAD i Aziji. To je najbolji način za širenje vaterpola.

Na red su došli treneri. Vladimir Vujasinović trener Partizana je rekao:

- Domaćini smo igramo na našem bazenu. Podmaldili smo ekipu i nismo je stavljali pred imperativ rezultata. Ispunii so veliki cilj i ne mislimo sada da stanemo.Možemo da probamo. Cenimo Jug. Nadamo se lepoj priredbi i želim da sve protekne kako treba.

Veselin Djuho, trener Juga  je dodao:

- Drago mi je da se fajnal for igra u Beogradu.Proglasili su nas favoritima, stavili pritisak ali to treba da dokažemo u bazenu. Neće biti lako. Svi imaju i mane i vrline. Nama je individualni kvalitet uklopljen u ekipni .

Dejan Savić trener Crvene zvezde:

- Oduševljen sam zbog Beograda kao domaćina fajnal fora.To je velika stvar i za naš grad i za evropski vaterpolo. Učestvovaće Jug kolevka vaterpola, Partizan takodje veliki klub. Cenim Barselonetu a Zvezda u trećoj sezoni učestvuje na ovakvom turniru. Očekujem veliki odziv publike i  fer lej navijanje. Sada ćemo dokazati svima koji misle drugačije da vaterpolo nije mali sport ne samo u Srbiji već i svetu.

Na kraju Santjago Fernandez trener Barselonete:

- Čast nam je što smo medju ovakvim ekipama. Proslavljamo 100 rodjendan i ovo je za nas velii izazov. Radili smo naporno deset godina da ovo ostvaimo. Biće nam zadovoljstvo  da tribine budu pune. Niso navikli na takav ambijent  ali ćemo dati maksimum.