UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.04.2009 21:02 Starost: 15 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Partizan - Jug 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2)

Partizan Raiffeisen

Statistika utakmice Partizan Raiffeisen-Jug

Partizan - Jug 11:9 (1:3, 4:2, 3:2, 3:2 )

Bazen Banjica. Gledalaca 2500. Sudije: Kišelji (Mač‘arska) i Margeta (Slovenija). Igrač više: Partizan Rajfajzen 13 (4), Jug 15 (7). Peterci:Jug 2 (1).

Partizan Rajfajzen: Soro, Mirković, Radjen 1, Bejli, Aleksić 1, Pijetlović 5, Prlainović, Gocić 1, S.Mitrović, Filipović 1, Vujasinović 2, Vasović, B.Mitrović.

Jug: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3 (1), Azevedo 1, Seman, Marković, Bušlje 1, I.Cukno, Dobud, Drobac, Obradović, S.Sukno 3.

U prvoj četvfrtini Jug je bio daleko bolji.Poveli su Dubrovčani već u prvom napadu preko Vranješa a zatim je na 2:0 sa igračem više povosio Bošković, Prvi gol za Partizan postigao je sjajni Pijetlović. Posle toga je Azevedo pogodio prečku iz peterca ali je Bušlje u poslednjoj sekundi povisio na 3:1.

U drugom delu sudije su bile potpuno naklonjene gostima. Koji su vodili 4:2, 5:3 ali su Radjen i ponovo Pijetlović u poslednjih 60 sekundi uspeli da izjednače rezultat.

Prvo vodjstvo Partizanu donosi,ko drugi nego Pijetlović na još jednu asistenciju Vujasinovića. Jug zatim propušta igrača više a u ovom delu su dva puita sudije dosudile opbostrano isključenje. Zatim Filipović pogadja sa igračem više, svojim prvim golom za 7:5. Zatim sledi majstorija Vujasinovića i prvi put je bilo tri razlike što je bukvalno šokiralo vicešampiona Evrope. Seriju je sa igračem više prekinuo trećim golom Bošković. Imao je Partizan odličnu šansu ali je Vićan majstorski reagovao i u kontri pronašao sandra Sukna koji lobom vara Sora za vodjstvo Partizana 8:7.

Sa igračem više Vujasinović sada asistira Aleksiću za 9:7.To je početak poslednjeg dela.Jug odmah dobija igrača više. Uz mnogo sreće lopta stiže do Sukna koji smanjuje na jedan gol razlike. Prlainović je iz povoljne situacije šutirao preko gola a u polasku u kontru Radjen je zaradio isključenje. Jug je tako dobio priliku da izjednači na 5,30 minuta do kraja. Na sreću Partizan se odbranio i u kontri dobio igrača više.Filipović nalazi Pijetlovića za njegov peti gol i ponovo Partizan ima dva gola razlike 10:8. Sa igračem više Sukno postiže svoj treći gol i to je 10:9. U sledećen napadu Gocić pogadja i 2,15 do kraja je 11:9. Filipović je šutirao čini se brzopleto i Jug je krenuo u napad.Zatim 1,10 minuta do kraja obostrano isključenje Vujasinovića i Smodlake. Filipović je ponovo neuspešan u duelu sa Vičćanom 42 sekunde pre kraja. Partizan ima poslednji napad Vujasinović pogodio prečku.

Na kraju 11:9. Velika pobeda Partizana u duelu sa sjajnom ekipom i uz sudjenje koje je bilo daleko od korektnog. Revanš je 22.aprila.