UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.09.2022 09:37 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP JUNIORI U19 Srbija otputovala u Podgoricu

Foto VSS S.Sandić

Srpska omladinska  reprezentacija otputovala je u Podgoricu gde u nedelju počinje Evropsko prvenstvo za generaciju 2003. Savezni trener Uroš Stevanović je, prema ranijem utvrđenom planu, poverenje najviše dao sastavu koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu za godinu dana mlađu generaciju osvojio srebro. Pobednici su, posle boljeg izvrođenja peteraca bili Mađari. Od trojice novajlija svakako najveće pojačanje je kapiten Vasilije Martinović, tu su još Krstić I Baucalo.

U sastavu su: Petar Pajković (Vojvodina) Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), Veljko Krstić (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Srđan Baucalo (Partizan), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Aleksandar Kovačević (Valis),Radoslav Virjević (Radnički), Andrija Jauković (Partizan), Nikola Kojić (Partizan).

U stručnom štabu su još treneri Darko Bilić, Miloš Vasojević, Teodor Bradajić, lekar dr Miodrag Nastić, fizioterapeut Aleksa Nikolić, tim menadžer Goran Čanković. Sudija je Vuk Milović.

Srbija je u „C“ grupi sa Grčkom, Rumunijom i Nemačkom.

- Grčka je svakako najjači rival za prvo mesto u grupi. Ali u svakoj utakmici moramo da odigramo sa punim angažmanom, ipak je naša ekipa među mlađima sa igračima koji su najviše 2004. godište – kaže Uroš Stevanović kojem će od trenera pomagati Bilić i Bradajić

U nedelju u prvom kolu Srbija startuje sa Nemačkom u 17.40, dan kasnije je derbi sa Grčkom u 16,20 a u trećem kolu u grupi, u utorak protivnik je Rumunija u 15 časova.

- Dalje ukrštamo sa grupom u kojoj su Italija, Hrvatska, Slovačka i Gruzija. Tu, od četvrtfinala počinju nokaut utakmice u kojima želimo da se predstavimo na najbolji način.

U preostale dve grupe su, „A“ Španija, Holandija, Malta i Češka i u „D“ Crna Gora, Mađarska, Francuska i Turska.

- Uvek su iste ekipe u borbi za medalje. Mađari imaju odličan tim, stiže im i Molnar sa takmičenja u Splitu. Domaćin Crna Gora je takođe jaka, sa evropskog prvenstva dolaze Mršić, Vasilije Radović i Vujović. Imamo uvek pritisak i rezultata ali pre svega igre jer želimo da vidimo gde smo u odnosu na konkurenciji i kako nastaviti dalje- rekao je Stevanović koji je vodio reprezentaciju od 2018. a ove godine pored svetskog srebra osvojene su Mediteranske igre u Oranu.