UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.08.2022 22:49 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP JUNIORA Srbija sa Mađarima za zlato

Srbija – Holandija 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1)

Bazen „25.maj Milan Gale Mupkatirović“. Sudije: Hodžes (Australija), Tioco (Hrvatska). Igrač više: Srbija 11 (5), Holandija 7 (1). Peterci: Srbija 1 (0), Holandija 1 (1).

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gajić 1, Kojić 5, Gavrilović, Božović, Kovačević 2, Breščanski, Stanić 2, Bodiroga, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

HOLANDIJA: Stevens, Baker, Vijgers 2, Van de Bovenkamp, Vuters 1, Ten Brek 3, Vorvelt, Grendendik, Snel 1 Rejhard , Van de Dobelsten, Stenbrink. Savezni trener: Mitrović

Srpski juniori će sutra u 20.30 igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv odlične selekcije Mađarske. Po svemu prikazanom to je pravi finale kvalitetnog prvenstva sveta.

Holandija je ostvarila najbolji rezultat i istoriji  plasmanom u polufinale. I pokazali su da nisu tu slučajno. U prvoj četvrtini su dominirali, iskoristili smušenost naših igrača i poveli 4:0. Podsetimo Hrvati su vodili 3:0.

Srbija se predvođena odličnim Kojićem probudila što se napada tiče u poslednjih 80 sekunde. Kojić dva puta i Kovačević su potpuno vratili našu ekipu u igru. U drugoj četvrtini je napad ponovo krizirao ali je odbrana sa Virijevićem na čelu potpuno ugušila napad Holandije.

Posle velikog odmora Srbija je bila u seriji od tri gola,dva Kojića i Gajića. Tih 6:4 je nagoveštavalo konačan ishod  mada je rival sredinom četrvtine uspeo da izjednači. To je od njega bilo sve. Razigrao se Stanić i sa dva pogotka vratio mir u srpski tim. Mirnom igrom Srbija je u poslednjem delu pobedu učinila ubedljiviom, zaslužen plasman u finale i nema sumnje da će duel sa Mađarskom biti pravi spektakl.