UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.06.2023 16:57 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

SP (20), Srbija preko SAD u četvrtfinale

Foto Josif Vajnar

U najvažnijoj utakmici u grupi Srbija je posle velike borbe pobedila SAD 8:7 (1:2, 2:3, 3:1, 2:1) i na taj način obezbedila dv dana odmora i direktno učešće u četvrfinalu. Protivnik će biti poznat posle razigravanja u četiri slabije grupe i osmini finala.

Srbija: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Gladović 1, Kojić 2, Gavrilović 1, Božović, Urošević, Martinović, Brešćanski, Stanić 1, Kovačević 2, Virijević.

Za Amerikance je Rajder Dod postigao četiri, Vilijam Dod dva i Šnajder jedan gol.

Srbija je imala igrača više 7-4, peterce 1-1, Ameika 11-2 , dva igrača više 1-0 i peterce 1-1.

Utakmica je bila sa dva potpuno različita poluvremena. Punih 15 minuta smušeni srpski napad nije mogao ni šansu da stvori protiv borvenih Amerikanaca. Sreća je da je rival tokom čitavog susreta imao probleme sa igračem više, pa nije ostvario ubedljivije vođstvo od 5:1. Blistao je Rajder Dod koji je do tada postigao četiri gola. U samom finišu druge četvrtine Gavrilović je realizovao kontru a zatim iznudio peterac kojeg je, zvanično najbolji igrač susreta Kojić, pretvorio u 3:5.

I posle velikog odmora je Srbija proigrala. Odbrana sa Pajkovićem na golu je sada bila problem za Amerikance. Stanić, Dimitrijević i Kojić su lepim golovima okrenuli rezultat, nervoza je postala sastavni deo igre protivnika. Ipak posle dužeg posta Vilijam Dod je izjednačio.

Srbija je poslednju četvrtinu otvorila golom Kovačevića iz teške pozicije. Tada su sudije malo gurale rivala. Nisu Amerikanci iskoristili dva igrača više, ali je Vilijam Dod izjednačio 3,25 do kraja. Gol odluke je bila režija Gladovića koji je, kao i u prethodna dva meča bio strelac prvog pogotka za Srbiju. Sada je odlično šutirao 79 sekundi pre kraja. Pogrešili su zatim Amerikanci, Srbi su dobili napad 48 sekundi pre kraja. Martinović je sa istekom napada izborio korner i novo vreme. Amerikanci su bili agresivni, bili blizu poseda ali je Korolija znalački zatražio tajm aut posle kojeg nije bilo izgleda da Srbija izgubi loptu.