UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.06.2023 11:50 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

SP U20 Srbija u subotu sa Mađarskom

U subotu u Bukureštu počinje Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Učestvovaće 19 reprezentacija koje su podelejen u šest grupa. Igra se po novom sistemu takmičenja, sa različitim kvalitetom grupa. Srbija je u „B“ grupi sa Mađarskom, Grčkom i Amerikom. Isti kvalitet ima i „A“ grupa: Hrvatska, Crna Gora, Italija i Španija. U preostale četiri grupe su slabije reprezentacije.

Srbija u subotu u 19 igra sa Mađarskom, dan kasnije u 14 sa Grčkom i 12. juna u 15.30 sa Amerikom.

- Redom igramo sa Mađarskom, Grčkom i Amerikom. Nisam najzadovoljniji jer nije bilo vremena za pripreme ali kako nama tako i svima. Srećom ekipa je duže vremena u ovakvom sastavu sa dodatkom dvojice igrača iz 2003 - rekao je savezni trener Miloš Korolija.

Ovu generaciju je ranije vodio Uroš Stevanović. Korolija o zameni trenera, obzirom da je Stevanović selektor seniorske reprezentacije kaže:

- Mislim da to nije lose, da rade sa više trenera. Priprema zavisi i od onoga što su radili u klubovima tokom sezone. Najvažnije je da su sada svi zdravi, spremni da odgovore zahtevima svetskog prvenstva.

Konkurencija će biti žestoka što je pokazao i nedavno održani turnir u Beogradu:

- Videlo se ono što smo znali da će biti dosta izjednačenih reprezentacija. Amerikanci su odavno pokazali kvalitet, imaju seniorske igrače, a tu su evropske ekipe, Španija, Grčka, Italija, biće to pravi turnir. Možda su  Mađari jedan korak ispred baš zbog iskustva koje imaju u seniorskoj konkurenciji. Imamo talenta kao I oni ako ne više. Atmosfera je uvek dobra kada se zna šta znači igranje za reprezentaciju iI nemam zamerki” završio je Korolija.

“A” grupa: Španija, Italija, Crna Gora I Hrvatska

“B” grupa: Grčka, Srbina, SAD i Mađarska.

“C” grupa: Nemačka, Japan, Južna Afrika

“D” grupa: Brazil, Holandija

“E” grupa: Novi Zeland, Peru, Rumunija

“F” grupa; Iran, Australija, Argentina

Srbija je bila najbolja 2011, 2015 I 2021 kada je u Pragu u finalu pobedila Italiju.