UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.09.2022 18:52 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP JUNIORI U19 Srbi bolji od Nemaca

foto S.Sandić

Srbija – Nemačka 15:9 (3:1, 4:2, 3:2, 5:4)

Bazen Morača. Sudije: Petik (Mađarska), Dvoraček (Češka).

SRBIJA: Pajković, Krstić 2, Dimitrijević, Gajić 2, Kojić 1, Gavrilović, Baucalo 2, Urošević 3, Martinović 4, Brešćanski, Stanić, Jauković 1, Virijević. Savezni trener: Stevanović.
NEMAČKA: Špitanik, Grose, Portiš 1, Hofman 2, Burger, Kovači, Rotermund 4, Sekulić 1, Ješke, Dik 1, Tubert, Rem, Dernhaus.

Uspešan start srpskih omladinaca na EP (2003) u Podgorici. Pobeđena je Nemačka sa šest golova razlike a utisak je da u igri srpske ekipe ima dovoljno prostora za još bolje igre. U drugom kolu, u derbiju grupe, Srbija u ponedeljak igra sa Grčkom koja je savladala Rumuniju 14:5.

Napadačku igru Srbije su u prvom poluvremenu obeležili kapiten Martinović i Urošević sa po tri postignuta gola uz jedan pogodak Jaukovića. Nemci su početkom trećeg dela smanjili na 7:4 ali je tada usledio odučujuči udar srpskog tima sa serijom od tri pogotka. Završnih osam minuta je proteklo u igri sa slabijim odbranama u kojoj su se Nemci trudili da izbegnu teži poraz ali su Stevanovićevi izabranici odigrali dovoljno dobro za ubedljiv trijumf.