UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.06.2023 18:28 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

SP (u20) Srbija deklasirala Grčku i plasirala se u finale !!!

FOTO Josif Vajnar

 

Grčka – Srbija 8:14 (2:4, 1:4, 2:4, 3:2)

Grčka: Karakuros, Buzalas, Kandanolen, Georgaras 2, Almiras 1, Kastrinakis, Kilas 1, Siamas, Bitakos 3, Puros, Spahtis 1, Laskaridis, Iliopulos.

Srbija: Pajković, Jauković, Dimitrijević 3, Gladović 5, Kojić 2, Gavrilović, Božović 1, Urošević, Martinović 1, Brešćanski 1, Stanić, Kovačević 2, Virijević.

Srpski vaterpolisti su se plasirali u finale Svetskog prvenstva koje se održava u delu Bukurešta Otapeni. Savladana je Grčka 14:8 (4:1, 4:2, 4:2,2:3), Rival u finalu će biti bolji iz duela Mađarska-SAD. Meč za zlato se igra sutra u 18.30

Srbija je odlično odigrala prvu četvrtinu u kojoj je briljirao najmlađi, Luka Gladović, koji još nema 17 godina. Bez promašaja je postigao prva tri gola, četvrti je dodao Dimitrijević. Sve je delovalo bez greške, izuzteni blokovi, efikasan napad, sigurnost u svakom momemtnu. Nigde nije bilo Kilasa najboljeg grčkog igrača.

Ipak, upravo je on doprineo da Srbija lakše stigne do cilja. U drugoj četvrtini Grci su smanjili i dugo se igralo tvrdo, bez gola. Kilas je 2,48 minuta do velikog odmora udario preko vode Martinovića. Posle pregleda VAR-a dobio je crveni karton. Martinović je pogodio iz peterca a u naredna četiri minuta Srbi su sa igračem više postigli još četiri gola, primili jedan. Dok se grčki tim kompletirao bilo je nedostižnih 9:3 za Srbiju.

Sve ostalo je bila formalnost. Grci su i sa Kilasom bili daleko slabiji rival, bez njega to je bio sastav koji nije mogao da zabrine. Ređali su se lepi napadi, viđena je odlična asistencija Gladovića Brešćanskom, pa lep gol Kojića. Demoralisani Grci nisu iskoristli dva igrača više da bi post prekinuo Almiras.

Do samog finiša Srbija je igrala svoju nadahnutu igru. Bilo je i 14:5 2,20 pre kraja da bi opušteni, dozvolili grčkim igračima da sa tri gola ublaže poraz.

U pravom trenutku prikazana je prava partija.Sledi finale. Ukoliko budu Mađari biće prilika za revanš za poraz na peterce u prvom kolu, ako bude to SAD onda šansa da se drugim trijumfom odbrani  uspeh iz prošle godine kada je pod rukovodstvom Uroša Stevanovića slavlje bilo u Podgorici.