UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.08.2022 20:26 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP VOLOS U16 Bronza kadetima Srbije

Srpski kadeti su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Volosu. U sjajnoj utakmici pobeđena je odlična ekipa Crne Gore 14:13 (3:2, 5:5, 3:5, 3:1). Ostaje žal za izgubljenim susretom od Mađara na peterce u polufinalu jer je ovaj sastav dokazao da vredi i za više od bronze.

Utakmica je bila uzbudljiva do poslednjih trenutaka. Srbija je do finiša druge četvrtine dominirala imajući nekoliko puta prednost od tri gola. Posle vođstva 8:5 srpski sastav je popustio, rival je to iskoristio i serijom od 3:0 početkom trećeg dela izjednačio. Do poslednje četvrtine Crna Gora je stalno vodila golom razlike a Srbija je to redvođena sjajnim Gladovićem uspevala da anulira.

Imala je Crna Gora golom Janovića 13:11 6,38 do kraja. Tada je Srbija zacementirala odbranu. Krstić i Novaković su u dva uzastopna napada bili precizni 13:13 5,19 do kraja meča. Gol za pobedu postigao je 38 sekundi pre kraja Vuk Kojić. Imala je Crna Gora igrača više ali bez realizacije.

Za Srbiju su na prvenstvu u sastavu bili: David Dimković (Partizan), Kosta Bodiroga (Partizan), Filip Novaković (Šabac) 3, Vanja Krdžalin (Partizan), Vuk Kojić (Novi Beograd) 1, Novak Lazić (Šabac) 1, Luka Gladović (Partizan) 6, Miljan Djokanović (Partizan), Aleksa Stajić (Partizan), Luka Bošković (Bečej) 1, Strahinja Krstić (Partizan) 1, Luka Dimić (Partizan) 1, Vuk Savić (Crvena zvezda). Rezerve Petar Mićanović (Šabac) i Jakov Spasović (Partizan).

U stručnom štabu pored Mihajla Korolije su bili trener Čupić,fizioterapeut Međedović, lekar Nastić a ispred VSS prvenstvo je pratio Mijalkovski.

Podsetimo nedavno na prvenstvu sveta za igrače do 18 godina Srbija je bila druga. Ta selekcija je osvojila i Mediteranske igre u Oranu. Prošle godine su osvojene dve zlatne medalje na svetskom u Pragu i Evropskom na Malti.