UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.06.2023 15:35 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

Korolija: Imamo prostor za napredak

Osvajanjem medalje na SP za igrače do 20 godina u Bukureštu, srpski vaterpolo je nastavio sa kontinuitetom osvajanja odličja.

Posle kratke pause Srbija je 2019. osvojila srebro na SP u Kuvajtu. Godinu dana kasnije korona je odložila sva takmičenja da bi 2021. Srbija na SP u Pragu i EP na Malti bila najbolja. Prošle godine su osvojene tri medalje, bronza na SP u Volosu, srebro na SP u Beogradu i zlato na EP u Podgorici.

U julu je EP za igrače do 15 godina u Podgorici a dve godine stariji igrači će biti učesnici EP u Manisi.

- Ne možemo da budemo nezadovoljni. Rezultatski smo izvukli maksimum, kada gledamo kvalitet utakmice sigurno je da imamo dosta prostora za napredak. U finalu su Mađari bili bolji. Nismo uspeli u nameri da uđemo u egal završnicu i tu potražimo šansu. Nama je problem bio nedostatak termina za pripreme a kako će i u budućnosti biti dosta takmičenja nešto ćemo morati da menjamo u našem radu i u klubovima- kaže savezni trener Miloš Korolija koji će voditi I igrače do 17 godina.

Iz sastava koji je igrao u Rumuniji kapiten Martinović će sa zajedno sa Gavrilovićem I Dimitrijevićem otputovati u Kragujevac na pripreme seniorske ekipe.