UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.08.2022 11:25 Starost: 2 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP KADETA, Srbija sutra protiv Nemačke

Miloš Korolija

Prvo Svetsko prvenstvo za igrače do 16 godina počinje u nedelju u Volosu. U grčkom gradu, poznatom organizatoru velikih juniorskih takmičenja, predstaviće se 25 reprezentacija podelejnih u osam grupa. Zbog velikog broja učesnika igraće se u dva bazena.

Srbija u H grupi sa Nemačkom i Portugalijom. Sa Nemcima sastav koji vodi Miloš Korolija Srbija otvara turnir u nedelju u 8 časova po lokalnom vremenu. Drugu utakmicu naša reprezentacija igra 23. avgusta sa Portugalijom a posle se kreće u utakmice za plasman. Formiraće se dve grupe, prva sa 16 ekipa koju će činiti prvi i drugi iz preliminarnig takmičenja i druga u kojoj su preostalih devet ekipa.

Srbija bi kao prva u grupi u nastavku takmičenja trebalo da igra sa Ukrajinom ili Egiptom.

- Dobro smo radili, imamo visoke ambicije. Ovo je prvo svetsko prvenstvo u ovoj konkurenciji i sgurno je da će biti zanimljivo – rekao je savezni trener Miloš Korolija.

Srbiju će predstavljati: David Dimković (Partizan), Kosta Bodiroga (Partizan), Filip Novaković (Šabac), Vanja Krdžalin (Partizan), Vuk Kojić (Novi Beograd), Novak Lazić (Šabac), Luka Gladović (Partizan), Miljan Djokanović (Partizan), Aleksa Stajić (Partizan), Luka Bošković (Bečej), Strahinja Krstić (Partizan), Luka Dimić (Partizan), Vuk Savić (Crvena zvezda). Rezerve su Petar Mićanović (Šabac) i Jakov Spasović (Partizan).

U stručnom štabu pored Korolije su trener Čupić,fizioterapeut Međedović, lekar Nastić a ispred VSS prvenstvo će pratiti Mijalkovski.

Sastavi grupa, „A“: Crna Gora, Australija, Latvija.

„B“ grupa: Hrvatska, Slovenija, Azarbejdžan.

„C“ grupa: Španija, Brazil, Poljska.

„D“ grupa: Grčka, Japan, Gruzija, Švajcarska

„E“ grupa: Italija, Egipat, Ukrajina.

„F“ grupa: SAD, Kazahstan, Malta

„G“ grupa: Mađarska, Južna Afrika, Turska

„H“ grupa: Srbija, Nemačka, Portugalija