UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.06.2023 15:29 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

SP (20), Grčka pala u finišu

Foto Josif Vajnar

 

Srbija je u drugom kolu SP (U20), pobedila Grčku 14:12 (3:5, 4:1, 4:5, 3:1). Sutra u 15.30 poslednji rival u grupi će biti američka reprezentacija.

Golove za Srbiju su postigli Kojić i Martinović tri, Gladović i Dimitrijević po dva, Gavrilović, Urošević, Brešćanski i Kovačević po jedan dok su strelci za Grčku bili Kilas šest, Kastrinakis dva, Laskaridis, H.Bitsakos , Puro i Spahitis po jedan.

Utakmica je bila neizvesna do samog kraja. Srpski igrači su dobro počeli, lako poveli 2:0 i kao da su pomislili da je posao završen. Opuštena igra u odbrani rezultirala je udarom Grka koji su do kraja četvrtine postigli pet golova (dva iz peterca). Briljirao je Kilas koji je postigao šest pogodaka i bio izabran za najboljeg igrača susreta.

U drugoj četvrtini se Srbija probudila. Smanjio je Kojić, Izjednačio Martinovića a posle još jednog gola Grka Urošević i Dimitrijević su doneli vođstvo.

Od tada pa skoro do samog kraja, Grcu jurili minus od jednog gola. Srbija bi povela, Grci izjednačili, pri tome oba tima propuštala priliku da potpuno promene rezultat. Grci su 3,28 minuta do kraja izjednačili na 12:12 i do kraja se više nisu upisali. Gavrilović je sa igračem više pogodio za novo vođstvo, 2,03 do kraja. Protivnik je tada izgubio loptu, ali je brzo stigao revanš Srba. U poslednjem minutu Grci su napravli kontra faul a Dimitrijević je sa igračem više stavio tačku na dileme oko pobednika.

Zapaženi su po golovima bili Kojić, Martinović, Gladović i Dimitrijević ali cela priča mora da bude mnogo bolja u narednim danima. Srbija je imala igrača više 14-8, Grčka 13-5 uz tri realizovana peterca.

Srbija: Pajković, Maraš, Dimitrijević, Gladović, Kojić, Gavrilović, Božović, Urošević, Martinović, Brešćanski, Jauković, Kovačević, Virijević.