UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.06.2024 23:32 Starost: 22 days

Kategorija: Evropski kupovi

Novi Beograd nije uspeo da se plasira u finale

Foto European aquatics

Novi Beograd nije uspeo. Za trofej će igrati Pro Reko i Ferencvaroš. Meč odluke je u petak u 21 čas. Novi Beograd je u polufinalu poražen na peterce od Ferencvaroša 18:17 (4:4, 3:2,5:4, 1:3- 4:5) i u petak će u 19 igrati za treće mesto igrati sa Olimpijakosom.

Čudna utakmica. Novi Beograd, u sastavu bez kažnjenog Jakšića i povredjenog Vučinića je tokom igre bio dva puta slab iz peteraca, zatim je zbog  prestroge odluke sudija Margete i Gomeza ostao krajem treće četvrtine četiri minita bez kapitena Filipovića. Da li je njegov kontakt sa Vargom bio takvog inteziteta...Malo kome se čini da jeste.

Strelci za Novi Beograd su bili: Vlahopulos četiri, Pijetlović, Ćuk i Drašović po dva, Lukić, Filipović, Radulović po jedan dok su golove za mađarskog prvaka postigli: Mandić pet, Merkulov tri Argiropulos po dva, Vigvari,  Jančik, Di Soma po jedan. Novi Beograd je imao igrača više 11-6, peterce 3-1, Ferencvaroš 13-5 i peterce 1-1-

Počelo je bez garda, borbeno sa puno plivanja. Prvo vodjstvo Fradija stiglo je preko Vigvarika sa igračem više a zatim su Novobeograani preko Pijetlovića i Drašovića na asistencije Granadosa i Ćuka preokrenuli rezultat. Mandić je pokazao kakvu levicu ima za 2:2 a Jančik je na isteku napada iz daljine savladao Dobožanova. Revanširao mu se Vlahopulos pored iznenađenog Vogela.Pogodio je stativu sa igračem više Granados. Videli smo zatim prvu kontru. Dodavanje Vogela Argiropulosu koji se oslabadja Granadosa za 4:3 16 sekundi pred veliki odmor. Novi Beograd je iskoristio priliku, jer je četiri sekunde pre kraja Granados sjajno pronašao Pijetlovića koji skoro uz zvuk sirene postiže svoj drugi gol za 4:4 u odličnoj prvoj četvrtini.

Na isti način, kao u prvoj četvrtini Vlahopulos iz daljine vara Vogela za vodjstvo srpskog prvaka. Ohranrio se potom i Lukić, Vogelu ništa nije polazilo za rukom. Di Soma se revanširao Lukiću. I Dobožanov nije bio na niovu, Gocić je ubacio De Mikelisa. Perković je majstorski iznudio peterac ali je Vlahopulos pogodio prečku. Vogel je odbranio udarac Radulovića sa igračem više i to je iskoristio Merkulov da izjednači. Dva puta je zatim Filipopvić bio neuspešan . Kaznio je to ponovo Merkulov golom, sa igračem više. Serija Mađara 3:0 za minimalnu prednost pred drugo poluvreme.

Mandić je prvi napad realizovao na sebi svojstven način. Ferencvaroš je imao prvi put dva gola prednosti. Druga lična Granadosa omogućila je Atrgiropulosu da pogodi za plus tri. Gocić je pokušao da tajm autom prekine seriju Ferencvaroša. Vlahopulos ne koristi igrača više. Ali, imalo je da se igra. Bilo je potrebmo samo vratiti mirnoću u igru, pojačati odbranu protiv odličnih šutera. Vlahopulos se trećim golom iskupio, bilo je 9:7 za Ferencvaroš. Posle odbrane De Mikelisa sa igračem manje, Vigvari je skrivio peterac. Ni sada nije bilo gola Filipović je zatresao prečku. Srećom u narednom napadu igrača više je sa dva metra realizovao Radulović. Granados je zatim zaradio treću, isključujuću grešku što je bio veliki hendikep ali Fradi taj napad nije iskoristio. Usledili su golovi Mandića i Filipovića. U samom finišu Mađari su uzeli tajm aut posle isključenja Radulovića. Za Mandića nije bilo odbrane, četvrti gol za 11:9. Skumpakis je u narednom napadu, sa igračem više smanjio razliku na samo jedan gol. Drašović je uspeo da izjednečaki Medjutim sudije su tada dobile signal iz var sobe i odluka je Filipović bude isključen zbog brutalitija nad Vargom koji se na tv ekranima nije najbolje video. Mandić je iskoristio peterac za 12:10 a Novi Beograd je imao četiri minuta igrača manje.

Beograđani nisu imali šta da izgube. Vlahopulos je odmah smanjio na 12:11 a potom je Ćuk iz trećeg peterca za svoj tim konačno pogodio. Bilo je nerešeno, nervoza je uhvatila Mađare. Merkulov je iskoristio igrača više za novu prednost. Na golu je ponovo bio Dobožanov. Novi Beograd je izdržao četiri minuta sa igračem manje bez posledica. Samo gol viška je imao mađarski šampion. Ćuk je tražio priliku za izjednačenje i dobio je 1,51 do kraja – 13:13. Mandića nekoliko puta nije slušala ruka . Ipak 43 sekunde pre kraja Ferencvaroš je dobio napad. Usledio je tajm aut Njijekija. Ništa se nije dogodilo pa je 19 sekundo pre kraja Gocić uzeo minut odmora za napad i pobedu.Ali Vlahopulos u poslednjem sekundu nije bio strelac odluke.

Krenuli su peterci, bez greške: Varga, Mendić, Merkulov, Fekete, Argiropulos za Ferencvaroš a bez mogućnosti da šutiraju Filipović i Granados uspešni su bili: Drašović, Martinović, Ćuk i Vlahopulos dok je na kraju Skumpakis bio neuspešan