UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2008 14:45 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Zanimljiv susret sa medijima

U kući vaterpola održana je konferencija za medije na kojoj je pored olimpijske time bilo još zanimljivih tema,pre svega zahvaljujući Aleksandru Š apiću i Vladimiru Vujasinoviću.

- Ostale su nam još Olimpijske igre, najvažnije takmičenje u godini. Predstoji nam da se narednih dana maksimalno pripremimo i učinimo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Sitne zdravstvene probleme rešavamo u hodu - rekao je savezni selektor Dejan Udovičić. 

U sredu ekipa odlazi na četvorodnevne pripreme u Barselonu. Otpao je sparing sa Crnogorcima. Za 1.avgust je zakazan odlazak u Seul, treninzi sa Kanadom i Grčkom. U Peking se stiže 7.avgusta. 

- Vodimo 16 igrača a najboljih 13 ćemo da odredimo na Tehničkom sastanku 8.avgusta. Biće izuzetna konkurencija i nikakav pritisak nam nije neophodan.Mala je razlika izmeč‘u prvog šestog mesta.prvi cilj bi bio plasman u polufinale i to bi bio veliki uspeh.

Aleksandar Š apić je na temu olimpijskih ambicija rekao:

- Sigurno je da ćemo da damo sve od sebe.Igre se održavaju jednom u četiri godine, izazivaju najviše pažnje, najveće takmičenje. Ali u bazenu je sve isto,korak po korak.U Š paniji nismo mogli bolje od srebra, videćemo koliko će to da vredi u Pekingu.Izvesno je da će nam biti lakše jer se igra svaki drugi dan.

Sledeća konferencija za medije biće 1.avgusta na aerodromu Nikola Tesla pred put u Seul. 

Š apić je iskoristio priliku da kaže nešto i o Ikodinoviću i ostalim izjavama koje su bile zanimljive javnosti proteklih dana.

- Naš drug se bori za život i mi se svi nadamo da će izgurati u toj borbi.Rekli smo šta smo imali. Ali, pojedini to ne prihvataju. Potenciraju priču, postavljaju pitanja, i, kada mi ne želimo da pričamo, stavljaju nam u usta izjave koje nismo rekli. Zna se koliko smo vremena proveli zajedno, više nego sa porodicom.Licemerno je pričati kako se osećamo.ovo prelazi u astradne sfere a čovek se bori za život. Pustimo ga da se izbori. Zasmetalo mi je što je plasirana izjava u kojoj sam rekao da više volim gol da dam nego hleba da jedem. to nije istina i ubuduće ću tražiti svaki tekst na autorizaciju.

Poznato je da kapiten Vlada Vujasinović ne daje izjave od kada je Danilo Ikodinović doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

-Podržavam sve što je Š apić rekao. Neću da dajem izjave dok se sve ovo sa Dačom ne završi, ne želim da pričam o vaterpolu a da ga ne spomenem, ne mogu da ga pominjem dok se ne izvuše. samo ja znam kako se osećamo moja porodica i ja a to neću da delima ni sa kim.Pojavile su se moje izjave koje su potpuno izmišljene.Ponavljam neću ništa da pričam dok se sve ne završio, nadam se na najbolji mogući način.

Š apić se na kraju osvrnuo i na izjave oko ponašanja saveza.

- Moje konstatacije nisu bile protiv predsednika Sovrovića i saveza. Sovrović je uvek bio korektan, davao je ogroman doprinos. Mislio sam na sportsku strategiju,na logistiku pored bazena zbog koje smo u minusu.Imamo samo jedan klub. Znamo ko je kriv, ko je vodio politiku saveza. Više smo brinuli o raznim karakterima nego da napravimo dva jaka kluba u zemlji.Partizan nije u regionalnoj ligi jer niko nije stao iza njega.dakle mislio sam na onoga ko je vodio sportsku politiku a sada više nije tu.