UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.08.2008 09:25 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Igra u senci pobede na startu olimpijskog turnira

Srbija – Nemačka 11:7 (1:3, 5:2, 2:2, 3:0) Bazen Jingdong. Gledalaca 1200. Sudije: Tulga (Turska), Litldžon (VB). Igrač više: Srbija 5 (3), Nemačka 9 (4). čŒetverci: Srbija 1 (1). Srbija:Š efik, Prlainović, Gocić 1, Udovičić 2, Savić, Pijetlović 4, Radjen, Filipović 1, Ćirić 1, Š apić 2 (1), Vujasinović, Peković, Soro. Selektor:Udovičić. Nemačka: čŒigir, Naroska 1,Ril, Savić 1, Š tam, Police 2, Nosek, Š ervitis, Krojcman, Ojler, Š loterbek 1, Makeben 2 ,Zelmer .Selektor:Š tam.

Pobeda je bila važnija od igre. Nemci su odlično počeli protiv naše uspavane odbrane.Vodili su 3:1, 4:2,5:4. Nikako nismo uspevali uspostavimo ritam a dodatni problem je bilo isključenje sa pravom zamene kapitena Vujasinovića sredinom drugog dela. U drugoj četvrtini briljirao je sa četiri pogotka centar Duško Pijetlović. Golom Udovičića posle 14,30 minuta prvi put smo poveli 6:5. Do kraja utakmice nemačka je pretila posebno kada je sa dva uzastopna gola smanjima u finišu treće četvrtine 8:7.Ipak poslednjih osam minuta je pokazao razliku u kvalitetu. sa tri uzastopna gola učinili smo pobedu ubedljivom.

Selektor Dejan Udovičić:

- Nismo ništa igrali u prvoj četvrtini. Tek od druge smo krenuli sa igrom. Nije nam bio dobar igrač manje.Ipak je ovo početak, tek smo osetili bazen. Važna je pobeda i tako se ovde igra.Videlo se da prednost od tri gola ništa ne mora da znači.

Nebojša Novoselac:

- Nismo poštovali dogovor, bili smo u početku bez koncepta u igri.Verujem da će sve doći na svoje mesto kako turnir bude odmicao.

Vanja Udovičić:

- Ponovo su bile prisutne oscilacije u igri.Dobro je što smo uspeli da se vratimo i na kraju pobedimo ali sve ukupno moramo da delujemo daleko kvalitetnije.

Vladimir Vujasinović:

- Isključen sam zbog koškanja,udarca.Bila je prevelika tenzija. Moramo da popravimo igru posebno u odbranu.Bitna je pobeda i datih 11 golova je fobar podatak.

Nemački selektor Hagem Š tam:

- Nedavno smo izgubili od Srbije 17:5. Sada je bilo bolje, video sam borbenost kod svojih igrača.

Srbija večeras nema trening a sutra će dva puta vežbati pred duel sa Hrvatima u utorak. Utakmici je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić.