UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.08.2008 15:28 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Srbiji bronza u Pekingu

Srbija – Crna Gora 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2)

Bazen Jingdong.Gledalaca 3000. Sudije: Tulga (Turska) i Margeta (Slovenija). Igrač više: Srbija 9 (3), Crna Gora 10 (0). Peterci: Srbija 1 (1), Crna Gora 1 (1).
Srbija: Š efik, Prlainović 1, Gocić, Udovičić, Savić 2, Pijetlović, Rač‘en 1, Filipović, Ćirić1, Vujasinović 1, Peković, Soro (11 odbrana, 73 posto).Selektor:Udovičić.
Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Vukčević 1, N.Janović 1, Tičić, M.Janović 2, Uskoković, Ivović, Zloković, Gojković, Jokić, Š ćepanović (5 odbrana, 45 posto).

Srbija je osvojila bronzanu medalju na olimpijskom turniru. Iako bez Š apića i Š efika naša selekcija je uspela da pobedi Crnu Goru 6:4. Bio je to veoma dobar susret u kojem je naša selekcija od samog početka kontrolisala igru. Već u trećem minutu Srbija je vodila 2:0 što je unelo veliku nervozu protivničke redove. Odbrana odličnog golmana Sora je mirovala do trećeg minuta drugog dela kaga je savladao Mlač‘an Janović. Ipak do kraja ovog dela sjajni Savić i Vujasinović kojima su ovo bile poslednje utakmice u reprezentaciji obezbedili su visoku prednost 4:1.

U rećoj četvrtini Crna Gora je propustila sjajnu šansu da smanji kada su Pasković i Gojković bili sami ispred Sora.Savić je iz peterca povisio na 5:1 a posle toga je Rač‘en sa igračem više bio strelac za visokih 6:1.Do kraja četvrtine Mladjan Janović je iz peterca smanjio rezultat.U poslednjem delu pored već ranije isključenog Udovičića zbog tri lične ispali su iz igre Savić i Gocić tako da Udovičić nije imao mnogo izbora. Do kraja meča Crna Gora je ublažila poraz.

Slobodan Soro :
- Bili smo najjači kada su nas svi otpisali. Uspeli smo da se izborimo sa problemima, skupili snagu i uspeli da pobedimo.

Duško Pijetlović :
- Bronza nije kao zlato ali sam prezadovoljan. Š teta zbog Amerike .Ostaje nam da  čekamo London.


Filip Filipović :
-Nismo možda ni svesni koliko ova pobeda znači.Dokazali smo igrom i trijumfom nešto a šta je to neka drugi procene...


Andrija Prlainović :
- Posle debakla ovo je najlepši kraj u Pekingu. Odigrali smo muški, ostavili sjajnog protivnika na mali broj golova. Kada se zna kakvo smo leto imali moramo da budemo zadovoljni.


Aleksandar Ćirić :
-  Znali smo da su tvrd orah i da ne odustaju do kraja.Smogli smo snage i sve  završili na lep način.Kada se sve pogleda ipak smo leto završili na prihvatljiv način.

Vanja Udovičić:

- Ovo je prvenstveno za Ikodinovića i Nikića , zatim i za Š apića i Š efika.Velika pobeda.Drago mi je zbog mlač‘ih drugova, stekli su iskustvo, osvojili medalju.

Dejan Udovičić:

- Uvek sam govorio kada nas svi otpisiju da možemo da se vratimo.Veliki uspeh, ovo je leto sa tri medalje.Znate koje smo sve probleme imali. Nije to bila velika utakmica po ritmu, malo je ostalo snage. Uz to znali smo da ćemo da imamo probleme sa ličnim greškama. Momci su dali sve od sebe i od srca im čestitam. Imali smo oscilacija. Ni danas nije bilo lako. Kao i pre pet godina u Barseloni kada smo za bronzu na SP igrali bez trojice igrača. Igrači  su pokazali da vrede.I onda i tada su se vratili u život na pravi način.


Nebojša Novoselac :
- Nisam želeo da dajem izjave posle utakmica. Verovao sam u ekipu, videlo se da imamo kvalitet i zaslužili smo medalju.Analiza meča sada nije bitna, važno je da smo disali punim plućima.

Vlada Vujasinović:

-  Moja sigurno najteža olimpijada. Imali smo veliku šansu da uč‘emo u finale. Bilo je teško posle SAD, da se saberemo, da uč‘emo u igru, da razmišljamo o utakmici.  Imali smo teško leto.Nismo mogli da ovde nač‘emo pravi ritam za ovakvo takmičenje.Atmosfera ? Uvek je ista,ali kada ne ide onda se sve teže pokreće. Ne opterećuje me pritisak spolja, opterećuje me sopstveni pritisak.Š ta očekujem od sebe.Nismo mogli ovde da probijemo. Nekima od nas je to poslednja utakmica. Hteli smo da pomognemo mladima koji će duže da igraju .

Dejan Savić:

- Presrećan sam.Kraj reprezentativne karijere sa medaljom. Š ta lepše.

Predsednik Velibor Sovrović:

- Za mene je ona zlatna, najdraža kada se zna šta smo sve prošli.Neizmerno sam srećan i čestitke svima.Jedini smo kolektivni sport sa odličjem.Video sam suze radosnice kod igrača i to nema cenu.Pričaćemo o svemu,ne bežimo. Vaterpolo organizacija ima snage da o svemu tome govori.Bio je silan naboj, prvo za ulazak u finale a zatim za bronzu. Reći ćemo sve što imamo, biće tu izveštaj iz olimpijskog sela, stručnog tima.Možda već u sredu bude konferencija za medije.Ali pustite sada da uživamo u velikom uspehu.