UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.08.2008 17:17 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Srbija bez finala

SAD – Srbija 10:5 (3:3, 2:1, 2:1, 3:0)

Bazen Jingdong. Gledalaca 3000. Sudije: Margeta (Slovenija), Turkot (Kanada). Igrač više: SAD 9 (7), Srbija 10 (4).
SAD Mozes (16 odbrana, 76 posto), Varelas 1, Handt ,Pauers 1, Vrajt, Merlo 1, Bjubien 2, Azevedo 3, Bejli 2, hatn, Smit, Krumpolc. Bruks . Selektor :Š reder.
Srbija: Š efik (1 odbrana 25 posto), Prlainović, Gocić, Udovičić , Savić, Pijetlović 2, Rač‘en, Filipović , Ćirić, Š apić 1, Vujasinović 2, Peković, Soro (1 odbrana, 12,5 posto).

Želje i očekivanja se nisu ispunili. Srbija je doživela jedan od najtežih poraza u poslednje vreme. Protiv Amerike naša ekipa je u polufinalu olimpijskog turnira poražena ubedljivo na svaki način: igrom, borbenošću, rezultatom.U nedelju poslednjeg dana Igara naša ekipa će igrati protiv Crne Gore koja je izgubila od Mač‘arske 11:9.

Srbija je samo do sredine druge četvrtine igrala još i nekako. čŒešće smo bili u vdojstvu ali nikako nismo uspevali da pobegnemo na dva razlike.Amerika je u finišu druge četvrtine preokrenula rezultat. Početkom trećeg dela počeo je i potpuni slom.Igra bez igre, Soro bez odbrane, Amerikanci su radili šta su hteli.Odmakli su na 7:4 lepo koristeći igrača više. Pijetlović je uspeo da smanji i to je bio poslednji pogodak naše ekipe. Imali smo tri šanse sa igračem više u poslednjih osam minuta ali slabo organizovani napadi nisu bili realizovani.Kada je Azevedo postigao osmi gol sve je bilo gotovo a poraz je do kraja bio još ubedljiviji.

- Osim utakmice sa Š panijom sve što smo igrali u Pekingu je bilo katastrofa. Ne znam kako ćemo se vratiti u normalnu pred meč sa CRnom Gorom - rekao je kapiten Vlada Vujasinović.

- Užasan dan, ne pamtim kada smo izgubili od Amerikanaca.Nismo ništa pogodili.Ostaje da se skupimo i probamo da osvojimo bronzu - rekao je Duško Pijetlović.

Selektor Udovičić je rekao:

- Nikako nismo uspevali da nadjemo ritam.Igra Amerikanaca za mene nije iznenadjenje. Loše smo igrali sa igračem manje. Ovde je dosta reprezentacija konkurisalo za medalju i bronza bi bila veliki uspeh.Igrali smo dosta promenljivo na turniru, mislio sam da je posle Š panije sve krenulo kako treba.Na žalost nije.

Filip Filipović:

- Ne zaslužujete da pobedite kada dve četvrtine ne postignete gol.Ćestitam Amerikancima. Pokušaćemo da se oporavimo ali će biti kao teško u susretu za treće mesto.

Teri Š reder američki selektor je bio presrećan:

- Moji momci mogu mnogo, čak i da budu olimpijski pobednici.