UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.08.2008 13:46 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Loša igra i zaslužen poraz od Hrvata

Srbija – Hrvatska 8:11 (3:1, 1:4, 1:4, 3:2) Bazen Jingdong.Gledalaca 2500. Sudije: Turkot (Kanada) i Kloper (Holandija). Igrač više: Srbija 15 (4), Hrvatska 13 (7). Peterci:Srbija 1 (1). Srbija: Š efik (13 odbrana), Prlainović 1, Gocić, Udovičić 2, Savić, Pijetlović, Rač‘en, Filipović, Ćirić, Š apić 4 (1), Vujasinović 1, Peković, Soro. Selektor:Udovičić.

Hrvatska: Vićan (7 odbrana), Burić 1, Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković 3, Smodlaka 2, čogaš 1, Marković, Barać 3, Hinić 1, Bošković, Pavić.Selektor:Rudić.

 Hrvati su nam očitali lekciju,i potpuno zasluženo pobedili. Samo u prvoj četvrtini je igra Srbije bila na željenom nivou. Vodili smo 3:1 i imali tri puta igrača više da možda već tada prelomimo susret. Posle serije promašaja Hrvati su agresivnom odbranom preuzeli igru u svoje ruke.U drugoj i trećoj četvrtini su potpuno dominirali, lako koristivši brojne greške u slaboj, nepovezanoj i nedisciplinovanoj igri naše selekcije. U poslednjem delu bilo je 11:5 da bi tada Rudićevi puleni počeli da slave. Serijom 3:0 Srbi su ublažili poraz ali je utisak o igri ostao loš. U četvrtak je protivnik SAD. Amerikanci su pobedili Italiju 12:11 i sa dosta optimizma očekuju susret. Igra Srbije protiv Hrvatke im daje za pravo. Sigurno je da je naredni susret možda i preloman za ukupno učešće na Igrama.

- Ovo je realnost, bolje ne možemo - rekao je kapiten Vlada Vujasinović.

Dejan Udovičić:

- Samo je prva četvrtina bila kako treba.Očekuju nas teška iskušenja ali moramo da se borimo do kraja.

Vanja Udovičić:

- Ponovo dosta oscilacija i greške u odbrani.Možda je dobro što smo izgubili da pokušamo da se sada vratimo na pravi put. Ukoliko u tome uspemo nije ništa izgubljeno.

Ratko Rudić:

- Videli smo gde smo grešili u početku. Zaigrali smo agresivnije, ispoštovali dogovor i pobedili.

Pred Srbima je teška noć, dan pun razgovora i pokušaja vraćanja u normalu. Bez atmosfere i hrabrosti ova ekipa ne može da bude kandidat za visoki plasman. U suprotnom sve je i dalje otvoreno.