UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.08.2008 14:45 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Srbija u polufinalu

Srbija – Š panija 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2)


Bazen Jingding. Gledalaca 4000. Sudije: Turkot (Kanada) i Kloper (Holandija). Igrač više: Srbija 8 (4), Š panija 12 (1).
Srbija: Š efik, Prlainović, Gocić, Udovičić 1, Savić, Pijetlović 4, Rač‘en, Filipović, Ćirić 2, Š apić, Vujasinović 2, Peković, Soro (11 odbrana 68,8 posto).Selektor:Udovičić.
Š panija: Agilar (3 odbrane, 25 posto), Garsija 1, Martin, R.Perone, Molina 2, Mingel, Galjego, Piralkov, Vales, F.Perone 1, Perez, Ć.Garsija 1, Andreo.Selektor:Agilar.

Sjajnom igra Srbija je deklasirala Š paniju i plasirala se u polufinale olimpijskog turnira.Protivnik u petak biće joj je selekcija SAD.U drugom paru igraće Crna Gora i Mač‘arska. Crna Gora je pobedila Hrvatsku 7:6.

Naš tim je u drugoj četvrtini zbrisao borbeni Agilarov sastav. Vanja Udovičić  Vujasinović , Ćirić i Duško Pijetlović dva puta su zaledili špansku odbranu.U tom delu holandski sudija Kloper je sedam puta izbacivao naše igrače

- Sve su vaterpolisti  rekli u bazenu i tome nemam šta da dodam – rekao je selektor Dejan Udovičić i dodao – Posle prve četvrtine smo ušli u ritam i odavno nismo tako dobro odigrali. Još od Djenove i mečeva za plasman.Bilo smo u velikim problemima, došli smo i igramo takoč‘e sa problemimna . Ispoistavilo se tačnim da je do četvrtfinala jedan a posle toga drugi turnir.Š paniju moramo odmah da zaboravimo.
 Duško Pijetlović je odigrao fantastično.
- Igrali smo koncentrisano od samog početka. Odbrana nam je dala krila, uspeli smo da jednu od najboljih ekipa na turniru svedemo na mali broj pogodaka.Biće teško protiv Amerikanaca . Ulog je ogroman i moramo da ponovimo ovu igru- komentarisao je Duško Pijetlović.
- Da sam znao da će ovakva razlika da bude ne bih se onoliko tresao pre meča. Igrali smo u jakom ritmu, igrač manje bez greške. Zasluženo idemo dalje, utabali smo put kojim treba da nastavimo- kazao je Ćirić .Pravi komandant igre, kao i obično kada treba, kapiten Vlada Vujasinović.
- Do pre nekoliko dana se činilo da nam je polufinale jako daleko. Sada nas od borbe za zlato deli korak. Dobili smo vrhunsku ekipu, to mora da se zna. Kada ovako igramo možemo protiv svakoga.Svakome će biti teško da igra protiv nas ali samo pod uslovom da delujemo kao protiv Š panije. Idemo dalje.- bio je završni komentar Vladimira Vujasinovića.