UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.08.2008 12:46 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Spremni za Amerikance

Vaterpolisti Srbije sutra u 13.40 po srednjoevropskom vremenu igraju polufinalnu utakmicu na olimpijskom turniru u Pekingu protiv selekcije SAD. U grupi susret rivala je završen pobedom naše ekipe 4:2.Nedavno u finalu Svetske lige u čenovi Srbija je pobedila 7:3.

- Očekujem da i polufinalni duel u Pekingu bude sa malim brojem golova. Možda odluči samo jedan pogodak. Pripremili smo se, sada igramo potpuno drugi turnir od onog koji je bio u kvalifikacijama - rekao je selektor Dejan Udovičić.

Primetno je zadovljstvo u taboru Srbije posle odlične igre i trijumfa u četvrtfinalu sa Š panijom 9:5. Sve je funkcionisalo na najbolji mogući način tako da se meč sa borbenim i kvalitetnim Amerikancima dočekuje sa dosta optimizma.

- Trebalo bi da prednost na papiru potvrdimo i u bazenu. Kvalitet nije sporan ali su Amerikanci svežiji, rasterećeniji.To su uostalom videli i Hrvati jer ih je poraz od našeg protivnika skupo koštao - rekao je Andrija Prlainović.

Vladimir Vujasinović, kapiten naše selekcije kaže da je sve u rukama njegovih drugova.

- Ako ponovimo igru kao u meču sa Š panijom onda ni jednom protivniku neće biti lako. Sve je u nama, ostao nam je korak do finala a koliko pre nekoliko dana se nije činilo da će biti tako.

Aleksandar Ćirić je blistao protiv Š panije.Njegov drugi gol bio mu je 200.u karijeri u reprezentaciji.

- Neću da prognoziram.Biće teško, velika je utakmica u pitanju. Samo da budemo skoncentrisani i onda ne bi trebalo da bude problema.

U američkom taboru takodje optimizam. Selektor Teri Š reder kaže:

- Još nismo završili posao zbog kojeg smo došli ovde. Srbija nije nepobediva iako ima odličan tim.