UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.08.2008 10:41 Starost: 16 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Evrointer Liga

Sutra sa Hrvatima

U drugom kolu kvalifikacija u Pekingu Srbija u utorak igra protiv svetskog šampiona Hrvatske. Obe ekipe su uspešno startovale a po svim prognozama pobednik ovog duela bi mogao da bude direktni polufinalista što je i prvi cilj oba selektora Dejana Udovičića i Ratka Rudića. Ovo je prvi susret dve reprezentacije posle SP u Melburnu kada je hrvatska bila bolja u polufinalu.

- Ne verujem da može da bude iznenač‘enje u igri. Odlično se poznajemo i znamo da nam najvća opasnost preti od odličnih centara Hinića i Smodlake. Imamo želju da nešto uradimo na ovom turniru iako smo jedini imali probleme sa zdravljem igrača.- kaže naš selektor Dejan Udovičić.

Ratko Rudić ceni naš tim:

- Uvek je Srbija jaka.Pobeda nas vodi u polufinale i tako moramo da pridjemo utakmici. Video sam odličnu igru Pijetlovića, to će biti za nas problem.Ipak dosta zavisi od našeg pristupa utakmici.Ukoliko bude na pravom nivou imamo realne izglede za uspešan rezultat.

Filip Filipović smatra da igra protiv Nemačke nije model kojom može da se pobedi Hrvatska:

- Igraju snažno, agresivno, sa dosta šuteva. Moramo iz korena da promenimo pristup igru ako hoćemo uspeh.Mislim da imamo snage za to.

Denis Š efik dodaje:

- Oni su svetski prvaci, odlična ekipa. Nemaju slabe strane.Dugo igramo jedni protiv drugih. Znamo da im je Peking glavna akcija ali verujem da ćemo uspeti da im pariramo.

Srbija je jedina ekipa koja nije u kompletnom sastavu.

- Hteli ili ne morali smo da rotiramo veliki broj igrača u poslednje dve godine ali to ne umanjuje naše ambicije - kaže selektor Dejan Udovičić.

Na kraju i Vanja Udovičić:

- Ovo je slično četvrtfinalu. Trijumf bi nam mnogo značio u svakom pogledu i verujem da možemo da ga ostvarimo.