UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.06.2023 12:08 Starost: 1 year

Kategorija: Ženski vaterpolo

Dragana Ivković odredila spisak igračica za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo

Selektorka ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, Dragana Ivković, odredila je 15 igračica koje će braniti boje nacionalne selekcije na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, koji se od petka do nedelje igra u Novom Sadu.

Srbija prvi meč igra u subotu od 18 sati, protiv selekcije Češke, dok se dan kasnije u 10 ujutru sastaje sa Ukrajinom. Češka i Ukrajina svoj međusobni duel igraju u petak od 18 časova, a dve najbolje selekcije će se plasirati na Šampionat Evrope, koji se igra u Izraelu početkom sledeće godine.

Na spisku su: Nikolina Travar, Maja Dulić, Vanja Lazić, Nada Mandić, Jovana Radonjić, Anja Švec, Jelena Vuković, Tijana Lukić, Hristina Ilić, Nađa Novaković, Milica Zelić, Ana Milićević, Iva Marinković, Aleksandra Trmčić i Jelena Šarac.

U stručnom štabu su: Dragana Ivković (savezni trener), Zoran Kontić, Ivana Ćorović (pomoćni trener), Aleksandra Lazarević (kondicioni trener), Filip Stojanović (trener golmana) i Dragana Ivković (fizioterapeut).

Selektorka Ivković je rekla da su ove devojke trenutno najspremnije:

- Mislim da je ovih petnaest devojaka naspremije u ovom momentu i da mogu najviše da pruže. Postoji više devojaka na koje zbog povreda nažalost nisam mogla da računam. Povrede su nas pratile od samog početka priprema, pa i na turniru u Mađarskoj, gde smo odigrali šest utakmica, nismo bili kompletni.

Generalno, selektorka je zadovoljna odrađenim u pripremnom periodu:

- Tokom pripremnog perioda smo imali zajedničke treninge sa dečacima od 15, 16 godina iz Zvezde, Partizana i Taša i to je generacija koja nama odgovara što se tiče sparinga. U Mađarskoj smo odigrali šest zvaničnih utakmica i još sedam trening mečeva sa Sentešom i Rumunijom - rekla je Ivković i dodala:

- Ne mogu da kažem da nisam zadovoljna, bilo je dobrih stvari u Sentešu. Kao što smo planirali, imali smo tokom priprema gušći raspored i jači tempo, sa više trening utakmica, kako bismo na što bolji način iskoristili ovaj period i kako bi se devojke prilagodile novim pravilima. Atmosfera u ekipi je dobra i nadam se da će tako ostati do kraja kvalifikacija.