UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.09.2022 12:48 Starost: 2 yrs

Kategorija: Split 2022, Reprezentacija, Ženski vaterpolo

EP SPLIT, korektan otpor Italijankama

FOTO VSS Aleksandra Krupanič

Srbija – Italija 7:23 (1:5, 1:5, 3:7, 2:6)

Spaladium arena. Sudije: Daskalopulo (Grčka) i Silva (Portugalija). Igrač više: Srbija 7 (2), Italija 10 (8).Peterci: Srbija 2 (2), Italija 1 (0)

SRBIJA: Travar, Švec, J.Lujić, Milićeić 3, I.Lujić, Mišković, Kaplarević, Mandić, Vuković 1, Ilić 2, Miladinović, Novaković 1, Lazić. Savezni trener: Ivković.

ITALIJA: Kondoreli, Kergol 2, Galardi 1, Avenjo 3, Đustini 3, Betini 4, Picozi 3, Bjankoni 2, Koćiere 1, Marleta 2, Di Klaudio 2, Vikava, Bankeli. Selektor: Silipo.

Srpkinje su se korektno suprotstavile daleko boljem rivalu, pokazale su bolju igru čak i od meča sa Slovačkom koji su dobili. Za dva dana sledi duel sa Izraelom i pobeda donosi plasman među prvih osam u Evropi. Biće to jako težak zadatak, obzirom da je Izrael više pokazao na turniru do sada.

Čitavu utakmicu je branila Vanja Lazić (6 dbrana), odmarala je pored Milane Popov još Lolita Avdić, baš da bi bila odmorna pred važan duel.

Reprezentacija Srbije se borila koliko je mogla. Sve je zavisilo od Italijanke koje opet nisu želele da se preterano naprežu. Bilo im je potrebno pola gasa da stignu do očekivanog ubedljivog trijumfa. U srpskom napadu je bilo više organizacije nego ranije, prelep gol je postigla Nađa Novaković, tri puta je snažnim šutevima pogodila Ana Milićević, Hristina Ilić je uz gol iz igre pogodila iz peterca kao i Jelena Vuković.

Dragana Ivković je istakla:

- Postigle smo golove u svakoj četvrtini ali smo ih dosta primili. Igramo sve bolje ali je naravno Italija na mnogo višem nivou. U svakom takvom meču učimo. Sledi nam duel sa Izraelom. Na istom smo nivou i očekujem uzbudljiv meč.

Ana Milićević je obeležila srpsku igru sa tri lepa gola:

-  Uspeli smo da se držimo dogovora iz svlačionice. Bilo je i grešaka. Sledi duel sa Izraelom koji moramo da dočekamo borbeno ali hladne glave. Analiziraćemo njihovu igru i učiniti sve da se pripremimo na nabolji način.